fbpx

У Франківську сім’ї учасника АТО відмовили у приватизації кількох метрів землі – ділянку віддали члену виконкому

Суспільство 09:15, 12.10, 2016

Мешканець Івано-Франківська Ігор Дащенко нарікає, що міськрада безпідставно відмовляє йому у приватизації 15 кв. м землі. Його сусід, член виконкому Івано-Франківської міської ради, "свободівець" Сергій Романюк, вже підсунув свій паркан під саму стіну будинку Дащенків.

У вівторок, 11 вересня, постійна депутатська комісія з питань містобудування та земельних відносин серед інших звернень громадян розглянула звернення Ігоря Дащенка стосовно дозволу на складання проекту землеустрою на ділянку площею 0,0051 га між будинками №97 на вул. Ботанічній та №248 на вул. Євгена Коновальця.

Чоловік прийшов на комісію після того, як отримав чергову відмову на виконкомі Івано-Франківської міської ради. Заявник каже, що з березня звертається до міських чиновників, щоб поділити межу з сусідом, який за той час підсунув свій паркан під саму стіну будинку Дащенків.

"Не можу знайти правду, бо сусід – член виконкому Сергій Романюк. Без будь-яких підстав і причин відмовляють", – розповів Дащенко.

1

Сергій Романюк, член ВО "Свобода"

Він також зазначив, що міськрада відмовила в аналогічному проханні і його дружині, і синові, який воює в АТО.

"Він там під кулями, а тут чиновники 15 см від стіни вішають цей паркан!" – обурюється заявник.

Чоловік розповів, що спершу намагався приватизувати ділянку, але у виконкомі йому порадили орендувати її з правом викупу, а тепер, посилаючись на зміни у законодавстві, відговорюються, мовляв, викупити цей клаптик землі можна лише на аукціоні.

"Я згоден цю частку купити на аукціоні, віддати цьому члену виконкому одну сотку, а мені – півсотки. Щоб я міг обслуговувати свій будинок, щоб син, повернувшись, не питав: тату, що ж ти тут робив, поки я там воював? Ця несправедливість жахає мене", – каже чоловік.

Коли ж він поцікавився, яке рішення прийме комісія, її секретар Андрій Строїч порадив дочекатися протоколу засідання.

Однак відразу, як Дащенко вийшов, комісія вирішила відмовити Дащенку у відведенні ділянки.

Начальник управління земельних відносин Кирило Обладан пояснив, що сесія міської ради вже дала дозвіл сусіду Дащенка на складання проекту землеустрою на площу, до якої входить і цих кілька квадратів. Обладан додав, що йому відомо, що раніше сусіди домовлялися розділити межу між будинками навпіл. Схоже, член виконкому передумав дотримуватися угоди.

Слова Обладана підтверджує і рішення сесії міської ради від 27.04.2016 р. № 309 "Про розгляд звернень громадян щодо оформлення права власності на земельні ділянки".

Так, 27 квітня цього року міськрада дала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд на Коновальця, 248 площею 0,0159 га Коржак Тетяні Миколаївні. 

За даними реєстру речових прав, співласником цього будинку є Корчинська Тетяна Миколаївна – дружина Сергія Романюка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: