fbpx

У Франківську соціальні працівники навчались енергоощадності

Суспільство 23:23, 02.06, 2016

2 червня в Івано-Франківському міському центрі соціальних служб сім'ї, дітей та молоді відбулась інформаційна зустріч "Енергоефективність – крок до економії". Захід був організований для працівників та фахівців центру.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька розповіла про найпростіші методи заощадження вдома.

"Звертайте увагу на клас енергоефективності під час купівлі приладів та обирайте техніку з маркуванням А++, адже так можна зекономити до 30% електроенергії. Вимикайте світло, якщо виходите з кімнати, не залишайте увімкненими в розетку зарядні пристрої та прилади в режимі очікування – вони споживають майже таку ж кількість електрики, як і під час повноцінної роботи", – наголосила пані Аліна.

Активіст ОПОРИ розповіла про те, що, аби платити лише за спожиті комунальні послуги, необхідно спочатку провести енергоаудит будинку. За його результатами варто утеплити багатоповерхівку, встановити індивідуальний тепловий пункт та лічильники обліку тепла, адже більшість мешканців багатоповерхівок платять не тільки за використані ресурси, а й за прориви на тепломережі.

"Сьогодні ми дізналися багато нової та корисної інформації. Я от, наприклад, ніколи не знала, що моє помешкання може втрачати стільки тепла! Тепер, по-перше, планую переставити меблі в квартирі, а по-друге, розповісти клієнтам нашого центру корисні поради від ОПОРИ", – поділилася враженнями учасниця заходу.

Також говорили про досвід Європи щодо сортування, переробки та утилізації сміття. Розглянули переваги користування альтернативними джерелами енергії: встановлення сонячних колекторів, вітрогенераторів, залучення енергії землі.

Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні", які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: