fbpx

У Франківську спіймали двох рибалок, які ловили "червонокнижну" марену

Суспільство 20:43, 28.09, 2017

Під вечір 23 вересня, проводячи рибоохоронний рейд по річках поблизу Івано-Франківська, держрибінспектори виявили факти незаконного вилову "червонокнижної" марени.

Франківець піймав вудкою в Бистриці Надвірнянській поблизу міста три марени звичайні. Не беручи до уваги те, що цей вид занесено до Червоної книги України та заборонений до вилову, він вирішив залишити цей невеличкий улов собі і продовжував рибалити, інформує прес-служба Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Процес припинили рибоохоронці, що змогли врятувати ще живу одну марену (яку відпустили в річку). А дві інші стали приводом для нарахування збитків в сумі 660 грн. На порушника складено адмінпротокол за ст. 90 КУпАП.

Матеріали справи передано до суду, який визначить розмір штрафу: від 340 грн до 510 грн.

А невдовзі, рухаючись далі по Бистриці Надвірнянській, держрибінспектори спіймали  ще одного рибалку, який піймав вудкою одну марену звичайну. На нього також складено адмінпротокол за ст. 90 КУпАП. Крім штрафу від 340 грн до 510 грн, порушник має відшкодувати завдані виловом "червонокнижної" риби збитки в розмірі 330 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: