fbpx

У Франківську спортсмени оголосили масове купання в Бистриці на Водохреща

Суспільство 09:29, 15.01, 2015

Всіх охочих запрошують до компанії купальщиків 19 січня на Бистриці Надвірнянській.

Громадська організація "Спільними Зусиллями" Мерінова Віталія, спортивний клуб "СПЗ" та центр підготовки чемпіонів "ЗОЛОТИЙ ДРАКОН" запрошують франківців на святкові купання в ріці Бистриця Надвірнянська у день Святого Водохреща, повідомляють спортсмени у спеціально створеній з цієї нагоди спільноті на Фейсбук.

Збір оголошено 19 січня о 12:00 ліворуч від моста через Бистрицю Надвірнянську зі сторони "Легенди".

"З собою мати теплий одяг та великий рушник. Беріть також термоси з чаєм. Дівчата, приходьте підтримати хлопців!" – пишуть організатори.

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. Вважається, що цього дня, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що вода з Водохреща не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: