fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківські спортсмени обіцяють зірвати сесію облради, якщо депутати підтримають будівництво спорткомплексу на Шухевичів. ФОТО

Франківські спортсмени обіцяють зірвати сесію облради, якщо депутати підтримають будівництво спорткомплексу на Шухевичів. ФОТО

Суспільство 10:01, 08.12, 2017

В Івано-Франківську кілька десятків людей зібралися на пікет під будівлею облдержадміністрації, де сьогодні збереться сесія обласної ради. Пікетувальники вимагають від депутатів не голосувати за рішення про будівництво легкоатлетичного багатофункціонального спортивного манежу на вулиці Шухевичів.

До акції долучилися понад два десятки спортсменів, активістів, представники народної самооборони Івано-Франківська.

Депутат міської ради Віталій Мерінов стверджує, що на стадіоні і сьогодні активно займаються спортом і дорослі, і діти. Загалом об’єкт – потужне спортивне ядро як для розвитку спорту, так і для заняття фізичною культурою. 

Він зазначає, що думки у спортсменів – представників різних видів спорту – ніхто не питав і вони виступають категорично проти будівництва спорткомплексу на Шухевичів. Натомість пропонують обрати іншу ділянку, до прикладу, поруч зі стадіоном "РУХ".

"Спортивна громада Івано-Франківська зібралася протестувати щодо можливого рішення облради про будівництво спорткомплексу з двох'ярусним паркінгом на діючому стадіоні по вулиці Шухевичів. Треба будо провести громадські обговорення, висвітлити у пресі. Ми проти забудови діючих спортивних об’єктів. Ми пропонуємо, щоб Палац спорту був збудований не на території діючих спортивних об’єктів", – каже Мерінов.

Він додає, що пікетувальники налаштовані рішуче і готові навіть зірвати засідання сесії, якщо депутати захочуть підтримати проект рішення.

Як писав КУРС, спорткомплекс планують звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевичів. Площа ділянки 2 гектари.

Спорткомплекс має вміщати до 5 тисяч посадкових місць та буде призначений для змагань з баскетболу, волейболу, тенісу, легкоатлетичних видів спорту, боксу, боротьби. Також на території передбачається будівництво двох'ярусного паркінгу на 500 машин. 

Голова Івано-Франківської облради Олександр Сич зазначав, що загальний кошторис на зведення об'єкта з сучасних металевих конструкцій становитиме близько 100 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: