fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У Франківську срібна призерка чемпіонату Європи з важкої атлетики розповіла, як поступилася росіянці

У Франківську срібна призерка чемпіонату Європи з важкої атлетики розповіла, як поступилася росіянці

Спорт 16:21, 10.04, 2017

Сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася прес-конференція срібних призерок чемпіонатів Європи з важкої атлетики Вероніки Івасюк та з вільної боротьби Ілони Семків.

Ілона Семків здобула друге місце у ваговій категорії до 48 кг, поступившись у фінальній сутичці росіянці Анжеліці Ветошкіній. Тренер спортсменки зазначив, що Ілона не отримала "золото" тільки через необ’єктивну оцінку суддів. Перемогу спочатку надали Ілоні, але рішення суддів опротестувала російська сторона. Суперниця Ілони Семків отримала перемогу вже після завершення поєдинку, за підсумками перегляду відео.

Нині Ілона готується до чемпіонату Європи з вільної боротьби серед дорослих, який відбудеться 1-8 травня цього року в Сербії, у місті Новий Сад. У планах дівчини – потрапити у призери чемпіонату.

Боротися за призові місця на чемпіонаті України, а далі – світу планує також коломиянка Вероніка Івасюк. На чемпіонаті Європи вона стала срібною призеркою у вправі ривок штанги з результатом 95 кг.

Тренер Вероніки Івасюк Микола Чабан висловив сподівання, що досягнення важкоатлетки привернуть увагу громадськості і влади до цього виду спорту  та сприятимуть розвитку шкіл важкої атлетики не тільки в Коломиї, а й у Косові, Надвірній, Долині.

"Ілона та Вероніка – вихованці Школи вищої спортивної майстерності управління спорту Івано-Франківська ОДА, ­– зазначив Орест Оклієвич. – На них ми покладаємо надії щодо участі в Олімпійських іграх у 2020 році, які пройдуть в Токіо. Вероніка Івасюк та Ілона Семків, як і срібна призерка перших літніх юнацьких Олімпійських ігор з веслування на байдарках та каное Людмила Лузан, представлятимуть Івано-Франківщину у складі збірної команди України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: