fbpx

У Франківську стартує сезон ремонту доріг: в мерії показали проекти реконструкцій

Суспільство 19:40, 10.04, 2019

Цього року Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою має в планах капітально відремонтувати першу чергу вулиці Мазепи (від кільця вул. Набережна ім. Стефаника до вул. Гурика) та вул. Івана Павла ІІ.

Також великі зміни чекають на маленькі вулички середмістя – вулиці Петрушевича, Крушельницької та Курбаса. Для останньої підготували особливі зміни, які відповідатимуть тому простору, який там вже створили самі франківці, повідомляє прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

Також у планах масштабний об’єкт, на який давно чекали, – реконструкція вул. Автоливмашівської (від залізничного переїзду до вул. Юності).

“До ремонту доріг у Франківську залучаємо різні компанії. До ремонту магістралей – великі фірми з потрібною технікою і досвідом, бічних вулиць – менші, місцеві фірми, а поточний ремонт буде здійснювати комунальне підприємство МДК. Бюджет міста, на жаль, не дозволяє ремонтувати величезні магістралі лише нашими силами, тому що в такому разі в місті б не робилося більше нічого. Тому визначали пріоритети на цей рік. Будемо робити”, – зазначив Руслан Марцінків.

З об’єктів УКБ до Дня міста відкриють три капітально відремонтовані вулиці: Військовий Ветеранів, Підгірянки та Республіканську. На них відремонтували дорожнє покриття та тротуари, а де потрібно – замінили мережі.

Крім цього, капітальні ремонти ведуть ще на 8 об’єктах. Так, на вулиці Вовчинецька (від вул. Дучимінської до вул. Симеренка) облаштовують тротуари. Такі ж роботи ведуть на вулиці Індустріальній, а з травня тут планують розпочати асфальтування. На Галицькій (ділянка від роз’їзду на Калуське шосе до вул. ХІміків) залишилося завершити верхнє покриття та облаштувати тротуари.

На вулиці Ушинського зараз облаштовують водопровід, на вулиці Софіївці – дощову каналізацію. Також мережі облаштовують на вулиці Макогона та Коперніка. На вул. Левинського облаштовуються тротуари, а на Стуса – проводять світло.

Також планують відремонтувати стару частину вулиці Надрічної. Зараз готуються до підписання договору з переможцем тенедеру.

Ще на 4 об’єктах виконують вишукувальні роботи та розробляють проектно-кошторисну документацію: вул. Січинського, вул. Озаркевчиа, вул. Барнича та вул. Крайківського.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: