fbpx

У Франківську нагородили переможців фотоконкурсу національного бієнале "Природа"

Культура 20:45, 07.06, 2018

Цьогоріч на конкурсі введено дві нові номінації – для молодих учасників віком до 15 і до 20 років. Виставку можна побачити в обласному краєзнавчому музеї.

Фотоконкурс "Природа" було започатковано 1995 року в Івано-Франківську. Йому передувала колективна виставка фотографів Молдови й України (1994 рік). У 1996 році конкурс відбувся вдруге, а надалі він перейшов в режим бієнале.

2012 року була проведена ювілейна, десята, "Природа". У 2014 конкурсу не проводився, а експозиція була сформована з робіт переможців попередніх десяти виставок. Щоразу виставки були приурочені до Всесвітнього дня охорони довкілля – 5 червня.

Починаючи з 1998 року після відкриття виставки проводяться триденні пленери в Карпатах, які базуються на спортивних базах, в лісництвах чи відбуваються у вигляді пересувних наметових таборів.

Цього року конкурс проводиться дванадцятий раз.

Відкриття виставки і церемонія нагородження переможців за традицією відбулися в Івано-Франківському краєзнавчому музеї 6 червня, а пленер проходитиме 6-10 червня у Верховинському районі – село Голови і полонина Скупова та околиці. 

Незмінними організаторами і генераторами проекту є Івано-Франківська обласна організація Національної спілки фотохудожників України і Народний фотоклуб "Колумб" (Тисмениця).

До участі зголосилися учасники попередніх конкурсів 1995-2016 років, а також всі охочі. Цьогоріч на конкурсі введено дві номінації для молодих учасників віком до 15 і 20 років. 

Під час відкриття бієнале нагородили переможців фотоконкурсу. 

Нагороди XIІ національної бієнале "Природа 2018"

Перше місце – Золота медаль Національної спілки фотохудожників України – Ігор МАТВІЄНКО, Якимівка.  

Друге місце – Золота медаль Міжнародного фотографічного руху "Образ без кордонів" – "Image sans Frontière" – Євген ЯВТУШЕНКО, Кривий Ріг.

Третє місце – Срібна медаль Національної спілки фотохудожників України – Євген КОМ, Запоріжжя. 

Четверте місце – Срібна медаль Міжнародного фотографічного руху "Образ без кордонів" – "Image sans Frontière" – Ірина ТУЯХОВА, Боярка. 

П’яте місце – Бронзова медаль Національної спілки фотохудожників України – Юрко ДЯЧИШИН, Львів. 

Шосте місце – Бронзова медаль Міжнародного фотографічного руху "Образ без кордонів" – "Image sans Frontière" – Тарас ПЕРУН, Чернівці.

Диплом Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ) 2-го ступеня отримав Дмитро ПЕТРИНА, Івано-Франківськ, 3-го ступеня – Івано-Франківська обласна організація Національної спілки фотохудожників України.

ДИПЛОМИ ISF – "Image sans Frontière"
Міжнародного фотографічного руху "Образ без кордонів" 2-го ступеня – Руслан ВЕСЕЛИЙ, Івано-Франківськ. Також фотограф нагороджений спеціальним призом імені Петра КРУПИ від Жешівського Фотографічного Товариства.

Були вручені також спеціальні подарунки газети "День", дипломи НСФХУ, призи від компанії Amway, нагороди Центру Сучасного Мистецтва (Івано-Франківськ) та туристичного сайту karpaty.ua

Фото – Микола Калитчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: