fbpx

У Франківську стартувало голосування за проекти мешканців, які фінансуватимуться з бюджету

Економіка 10:37, 17.05, 2016

Франківці вперше мають змогу самостійно обрати проекти з покращення благоустрою, проведення соціальних, культурно-мистецьких чи спортивних заходів у місті, які фінансуватимуться з міського бюджету.

Для голосування створили спеціальну сторінку на сайті міського виконавчого комітету.

Керівник патронатної служби міського голови Вікторія Дротянко повідомила, що комісією опрацьовано та виставлено на голосування 81 проект, який надійшов від мешканців Івано-Франківська.

Брати участь у голосуванні можуть виключно мешканці Івано-Франківська. Щоб визначити, чи проживає людина в Івано-Франківську, голосування вирішили проводити через сервіс BankID, який призначений для верифікації громадян через українські банки. Щоб скористатися сервісом, потрібно мати зареєстрований електронний ключ. Зареєтрувати такий ключ можна у Мін'юсті або податковій.

Кожен мешканець Франківська може підтримати не більше одного проекту.

"Один голос за один проект. Це є справедливо і стимулює мешканців користуватися новітніми технологіями", – сказав Руслан Марцінків.

Голосування триватиме до 1 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет участі: Франківська міськрада виділить півмільйона на проекти мешканців міста

За підсумками голосування за рейтинговою системою будуть визначені ті проекти, які втілять за кошти міського бюджету. Якщо в результаті голосування два або більше відібраних проекти будуть суперечити один одному, приймається той проект, який отримав найбільшу підтримку. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: