fbpx

У Франківську стартував шкільний турнір з футзалу: команди змагаються за 120 тисяч гривень

Спорт 13:45, 13.11, 2017

11 листопада відбувся перший ігровий день Шкільного турніру з футзалу "Кубок міського голови та НФК "Ураган", який і поклав початок запеклим баталіям за вагомі титули.

Матчі попереднього етапу визначать, за який приз – 80 000 гривень, 25 000 гривень чи 15 000 гривень,  змагатимуться команди. Згідно з турнірною таблицею першого раунду школи продовжать боротьбу у "Золотій", "Срібній" та "Бронзовій" лігах, тож стартові баталії видались видовищними, і не без присмаку амбіцій…
 
ЗШ №10 – ЗШ №25 – 5:2
Поєдинки за участі чинного чемпіона завжди відбувається з підвищеним інтересом! ЗШ №10 двічі ставала найсильнішою командою Івано-Франківська і зі старту вкотре не приховує переможних амбіцій, тим паче, що склад гравців частково зберігся. Не менш мотивований був на полі і суперник – ЗШ №25, яка не тільки не хоче бути в аутсайдерах, а теж не менш рішуче налаштована на трофеї. Тож не дивно, що емоцій на матчі було чимало. Команди демонстрували рівну гру, обмінювалися небезпечними моментами і докладали всіх зусиль, щоб реалізувати їх. Вже на другій хвилині 10-та школа повела в рахунку – Максим Грабан оформив пенальті., а ще за кілька хвилин вдруге поцілив у ворота суперника. Не пасла задніх і ЗШ №25, яка раз за разом штурмувала суперника. Далі в ЗШ №10 був автогол, а Роман Харандюк зумів вправно пробити чемпіону. Але ще зі старту другої десятихвилинки дубль Мирослава Романюка і гол Тимофія Бугая забезпечили ЗШ №10 першу перемогу в сезоні.
 
ЗШ №4 – ЗШ №7 – 0:5
Активніше включилася у поєдинок ЗШ №7 і відразу кинулася у вир атак. Впевнена гра відразу принесла дивіденди у вигляді позитивної динаміки на табло. Вже на 4-й хвилині Степан Гобрей відзначився у воротах суперника, а за лічені миті за прикладом товариша подвоїв результат Тарас Луневський. А завдяки Артему Мельнику ЗШ №7 на перерву пішла з цілком комфортним підсумком – 3:0. В другому таймі пристрасті не вщухли, хоча варто відзначити і зусилля ЗШ №4, яка провела кілька перспективних атак, але таки не зуміла «розмочити» підсумок. Натомість пропустили ще два м’ячі – від Ігоря Сухаревського і дубль від Степана Гобрея, який, до речі, став одним із лідерів своєї ЗШ №7.
 
СШ №1 – СШ №11 – 1:16
Для віце-чемпіона шкільного турніру СШ №1 не в новинку рахунки з двозначними цифрами, але традиційно такий підсумок був на користь іменитого суперника з досвідченим та "зубатим" складом. Новий сезон вніс свої корективи – лідери команди Денис Хмельовський і Максим Федорко згідно з віковою категорією змагань стали "заслуженими ветеранами-шестикаласниками", тож поки молодшій зміні доводиться вчитися і адаптовуватися до суперників. В рамках першого матчу хлопці пропустили небагато-немало – 16 м’ячів. СШ №11 практично кожну атаку доводила до логічного завершення і влучно прострілювала у ворота свого візаві. Шість разів відзначився Сергій Ткачук, покер на свій рахунок записав Олег Горбатий, по хет-трику – Богдан Марій та Андрій Чуйко.
 
ЗШ №12 – ЗШ №21 – 2:1
Школи відразу ж задали грі динамічного темпу, помітно було, що на майданчику два рівні та варті одне одного суперники, не дивно, що це й відобразилося на підсумку першого тайму – команди розписали бойову нічию – 1:1. Першою завдяки Роману Ткачуку повела в рахунку ЗШ №12, але святкувати перевагу довго не довелося – Олександр Шкредко зрівняв рахунок.
Повернувшись з перерви, команди докладали всіх зусиль, щоб схилити чашу терезів на свою сторону – обмінювалися гострими атаками і гольовими моментами. Втім, фінальну крапку у батлі поставив Віктор Остапчук, який подарував своїй ЗШ №12 першу перемогу сезону.
 
ЗШ №24 – Католицька ЗШ – 10:1
Тільки-но вийшовши на майданчик, ЗШ №24 продемонструвала весь свій запал і кинулася до воріт суперника. Успіх не змусив себе чекати, і вихованці 24-ї школи раз за разом святкували гол. Натомість варто відзначити, що зі страту Католицька школа теж змогла "засмутити" свого візаві голом – відзначився Остап Масляк, однак далі юним футзалістам не залишилося нічого іншого, як зосередитися у захисті. Тим часом спортсмени ЗШ №24 розпочали поповнювати свої бомбардирські запаси – дублі оформили: Володимир Вагилевич, Мирон Вістовський, Олександр Курилюк, Олександр Пекарук, Ілля Яворський.
 
ЗШ №9 – ЗШ №2 – 0:12
ЗШ №2 вирішила зробити ще один рекорд першого туру змагань і результативно в одні ворота переграла свого суперника, якому дісталося відразу 12 "сухих" голів. Відразу варто відзначити, що 11 (!) м’ячів забив Богдан Редушко, який, до речі, є випускником 9-ї школи. Тож зі старту з хорошим відривом Редушко стає фаворитом бомбардирських перегонів попереднього етапу. До загальнокомандного успіху також долучився і Руслан Пазюк. Таким чином, 12:0 на користь ЗШ №2.
 
СШ №5 – ЗШ №13 – 2:0
СШ №5 стартувала з гострої та непередбачуваної атаки – Станіслав Дюрк на першій хвилині поєдинку "засмутив" суперника. Отримавши перевагу, вихованці 5-ї школи продовжили гру ще впевненіше, натомість ЗШ №13 ніяк не могла знайти "ключик" до захисту свого суперника. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги СШ №5 – 1:0. Включившись у розіграш другої десятихвилинки, СШ №5 не втрачала концентрацію і демонструвала свій бойовий характер та налаштованість, тож на "екваторі" таки зуміла вдруге відзначитися у воротах суперника – гол забив Богдан Василик.
 
ЗШ №16 – ЗШЛ №23 – 0:4
ЗШ №16 вирішила не гаяти часу і відразу кинулася у вир атак. Такаа тактика не змусила чекати результат – стартовий дубль, а через кілька хвилин і хет-трик у виконанні капітана Володимира Труша подарував шанс на омріяну перемогу. А Володимир Труш відразу ж забезпечив собі статус "героя" поєдинку. Ще до перерви голом відзначився Євген Гурак, гол якого став останнім. Пристрасті у другому таймі вщухли і команди зосередилися у центрі поля. На жаль, ЗШЛ №23, незважаючи на свої зусилля, так і не змогла відіграти бодай один м’яч.
 
ЗШ №18 – ЗШ №15 – 3:1
Команди розпочали з обопільних атак і почали обмінюватися гольовими моментами. Першій пощастило повести в рахунку ЗШ №18 – відзначився Роман Недільський. Після стартового гола емоцій не поменшало – ЗШ №18 продовжили впевнено комбінувати і демонструвати всі свої навики, гідно виглядала в захисті і ЗШ №15, в складі якої особливо відзначився голкіпер. А відразу після перерви вихованці 15-ї школи зуміли зрівняти рахунок – відзначився Олександр Чопик. Але паритет не вдалося втримати, і  у воротах 15-ї школи раз за разом опинилися два м’ячі – дубль від Романа Недільського і гол від Євгена Бойка. Таким чином, 3:1 на користь ЗШ №18.
 
ЗШ №19 – ЗШ №17 – 6:2
Тільки-но вийшовши на поле, обидві команди показали характер і що без бою позиції здавати не мають наміру. Вже на старті Максим Моргулець вивів свою ЗШ №17 вперед, але за хвилину Олег Дудка відігрався вправним дублем, а ще за кілька хвилин гол забив Сергій Черевко. Далі гра продовжилася спокійніше і школи надійніше закріпилися в захисті, тож після першого тайму рахунок на табло – 3:1. Після перерви ЗШ №19 почала грати з ще більшим запалом та ентузіазмом і в підсумку подвоїла результат – хет-трик на свій рахунок записав Олег Дудка. Натомість ЗШ №17 не вдалося відігратися, показник покращив автогол суперника.
 
ЗШ №28 – Микитинецька ЗШ – 11:0
Микитинецька ЗШ – дебютант шкільного турніру, який тільки "знайомиться" із правилами змагань та включається у вир футзальних батлів. Натомість ЗШ №28 може похизуватися чималим багажем виступів і успіхами – навчальний заклад неодноразово був у топі найсильніших команд. Не дивно, що "на класі" переграли свого суперника і забили у ворота Микитинецької школи 11 голів. Покером відзначився Віталій Кривулич, дублі оформили Владислав Горбачевський і Максим Тисак, по м’ячу забили Роман Суботін, Арсен Балагура, Богдан Хомин.
 
ЗШ №8 – Гімназія №2 – 3:3
Обидві школи активно включилися у гру і старалися ні на крок не поступатися одна одній, тому на полі було багато атак, динаміки та емоцій. Вже зі старту ЗШ №8 повела в рахунку – відзначився Ілля Лесів, який за кілька миттєвостей вже подвоїв результат для своєї школи. Гімназисти теж не сиділи склавши руки і безуспішно атакували свого суперника – 8-ма школа відзначилася хорошою грою захисту та воротаря. Другий тайм розпочався з гола Іллі Лесіва, а Гімназія №2 зуміла "розмочити" рахунок – гол забив Максим Єфремов. Далі гімназисти перейняли ініціативу і ще двічі "засмутили" ЗШ №8 – голи забили Іван Кудляк та Андрій Фарович. Таким чином, бойова нічия – 3:3.  
 
ЗШ №6 – Школа-гімназія №2 – 1:1
Школи зразу ж задали грі динамічного темпу, помітно було, що на майданчику два рівні та варті одне одного суперники, не дивно, що це й відобразилося на підсумку. Першою повела в рахунку ЗШ №6, скориставшись авоголом свого суперника, але вже за лічені хвилини Артем Бобурчак встановив паритет. Попри всі старання обох команд повести в рахунку на табло залишалася незмінна нічия. Не змінилося нічого і в другому таймі – обидві школи, продемонструвавши рівну гру, цілком закономірно в цьому матчі розписали мирову.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: