fbpx

У Франківську студентка медичного коледжу перемогла на обласному етапі Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика

Суспільство 15:29, 18.12, 2018

У середу, 12 грудня, на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся другий, обласний, етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Перемогу серед студентів коледжів Прикарпаття здобула студентка другого курсу 30 групи Іванна Плешкан.

Студентку до важливого випробування готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків. За її словами, журі обласного етапу особливо відзначило творчу роботу дівчини.

"Іванна є дуже сумлінною студенткою, яка показує хорошу успішність з усіх дисциплін, — розповідає викладач. — Минулого року, навчаючись на першому курсі, вона також брала участь у цьому конкурсі. Цього року твір обласного етапу мав тему "Що важливіше: як жити чи для чого жити?". Також були й інші непрості завдання, наприклад відредагувати текст, написати словниковий диктант тощо. Ми багато готувалися, працювали разом, тож маємо такий добрий результат".

Зазначимо, минулого навчального року на обласному етапі конкурсу імені Петра Яцика медичний коледж ІФНМУ також святкував перемогу – тоді навчальний заклад представляла нині вже третьокурсниця Тетяна Лукаш, яка згодом стала переможницею і всеукраїнського етапу. Цікаво, що її також готувала Роксолана Сеньків

Попереду в Іванни Плешкан чергове і ще важливіше випробування – всеукраїнський етап Міжнародного мовного конкурсу. Він запланований на лютий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: