fbpx

У Франківську студенти розмалювали стіни дитячої стоматології. ФОТО

Суспільство 19:19, 07.12, 2017

Дев'ять студентів Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника понад два місяці розписували стіни кафедри стоматології післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету.

Над розписом працювали Христина Биканова, Вікторія Гороховська, Іван Данищук, Ольга Келавець, Ольга Михайлів, Роман Мельник, Тетяна Міхеєнко, Марта-Марія Ярунчик. Вони представляють кафедру образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації імені Михайла Фіголя (завідувач кафедри  професор Богдан Бойчук), інформує прес-служба ІФНМУ.

"На цих стінах малюнки були вже десятиліттями, але пройшло багато часу, змінилися покоління, відповідно герої тодішніх мультфільмів зараз вже не такі актуальні, та й самі стіни від часу вже дещо знищились,  говорить в.о. професора кафедри стоматології післядипломної освіти Тетяна Дмитришин.  Тому, коли на цьому поверсі відбувався ремонт, ми звернулися до студентів Прикарпатського національного університету з проханням створити нові малюнки. Тут не просто герої мультиків, а є й загадки, адаптовані правила догляду за зубами, тобто є елемент санітарно-просвітницької роботи".

"Сюжети для малюнків ми формували спільно з професором Тетяною Дмитришин,  розповідають студенти-митці.  Головною метою було створити гарні, привітні малюнки, які допоможуть зменшити стрес, страх діток, котрі приходять на прийом до лікарів-стоматологів. Загалом робота зайняла в нас понад два місяці. Три тижні ми розробляли ескізи, робили підготовчий рисунок і протягом місяця розмальовували його фарбою. Дуже приємно було, коли вже під час роботи над розписом дітки підходили і впізнавали героїв мультфільмів, яких ми зображували на стінах, вони вже тоді відволікались від звуків стоматологічних інструментів в кабінетах. Завдяки цьому ми розуміли, що ця робота відбувається не намарно".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: