fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Франківську студенти та викладачі медичного коледжу на благодійному ярмарку зібрали для дітей-сиріт майже 14 тисяч гривень. ФОТО

У Франківську студенти та викладачі медичного коледжу на благодійному ярмарку зібрали для дітей-сиріт майже 14 тисяч гривень. ФОТО

Здоров'я 19:22, 14.12, 2018

У четвер, 13 грудня, студенти медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету разом зі своїми кураторами в холі центрального корпусу влаштували благодійний ярмарок. Мета - збір коштів для допомоги дітям-сиротам.

Благодійники реалізовували власноруч виготовлені новорічні прикраси, листівки та солодощі.

"Ми вклали частинку свої душі в наші вироби, – каже студентка четвертого курсу медичного коледжу Юлія Бартошек.  Збиралися після занять разом з одногрупниками, дивилися різні відео в Інтернеті і так виготовляли прикраси і листівки. Я вважаю, що ця акція дуже важлива. Ми зможемо хоч трішки допомогти діткам, які цього потребують".

До благодійності долучилися також дітки 2-В класу франківської Католицької школи Василя Великого. Вони також виготовили прикраси для ярмарку.

Після кількох годин роботи у центральному корпусі діти вийшли на Вічевий майдан, де продовжили волонтерити в одному з дерев’яних будиночків традиційного міського передноворічного ярмарку. Аби звернути увагу перехожих на акцію, студенти-медики співали різдвяних пісень. Загалом цього дня вдалося зібрати 13 331 грн та 20 доларів США.

Ці кошти спрямують на придбання речей і подарунків для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей.

"Подарунки будуть для сиріт та дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав,  розповідає ініціатор заходу, асистент кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Оксана Готюр.  Через "Червоний Хрест" ми зберемо інформацію про кожну конкретну дитинку і так зможемо придбати те, що їй потрібно,  від одягу до якихось побутових речей. Розвозити подарунки будемо адресно".

Цим ярмарком благодійні акції в університеті не закінчаться. Незабаром студенти 24 групи четвертого курсу коледжу відвідають навчально-реабілітаційний центр по вулиці Хоткевича в Івано-Франківську (дітки з вадами психофізичного розвитку), де проведуть майстер-клас з виготовлення іграшкових снігура і синички, а студенти 24 групи другого курсу поставлять там театралізовану новорічну казку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: