fbpx

У Франківську студенти відзначили Свято Миколая за польським обрядом

Суспільство 14:10, 09.12, 2017

6 грудня з ініціативи кафедри слов'янських мов факультету філології студенти-полоністи організували та провели в приміщенні громадського ресторану "Urban Space 100" Свято Миколая за польським звичаєм.

Власне, у цей день у Польщі відзначають Свято Миколая. З цієї нагоди викладачі кафедри слов'янських мов разом зі студентами провели святкову програму. Ініціатором заходу виступила старший викладач кафедри Саманта Бусіло. На вечорі були присутні не тільки студенти-полоністи, але й мешканці міста, які з цікавістю спостерігали за дійством, інформує прес-служба Прикарпатського національного університету.

Святкова програма складалася з кількох частин. Спершу був новорічний святковий квіз про святого Миколая, в якому змагалися чотири команди (за кожну правильну відповідь на питання команда отримувала солодощі). Потім студенти виконували колядки польською мовою. Далі викладачі кафедри роздали студентам своєрідні передбачення та побажання, які склали з крилатих висловів польських поетів. На завершення свята відбувся майстер-клас з виготовлення новорічних листівок і ялинкових прикрас. 

Подібні свята кафедра слов'янських мов організовує неодноразово в межах університету, а от для жителів Івано-Франківська вперше був проведений такий захід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: