fbpx

У Франківську студенти з Індії відзначили національне свято Дівалі

Стиль життя 09:29, 23.10, 2017

20 жовтня в Івано-Франківську відбулося святкування традиційного індійського свята Дівалі. Свято організували студенти-іноземці Івано-Франківського національного медичного університету.

Дійство відбувалося у приміщенні концертного холу "Платінум" та в актовому залі гуртожитку №2. Студенти з Індії запросили своїх колег-студентів з інших країн, а також викладачів університету, представників ректорату та деканату факультету підготовки іноземних громадян, інформує прес-служба ІФНМУ.

Присутні побачили яскраві виступи, які підготували самі студенти. На сцені звучала музика, пісні, виконували запальні танці. Студенти-іноземці навіть заспівали кілька українських пісень. Також на святі подавали традиційну індійську їжу.

"Дівалі – це наше національне свято, свято світла і радості, – говорить студент п’ятого курсу Джугінда Шін. – Немає значення, де ми перебуваємо у світі, коли ми за кордоном, ми все одно відзначаємо це свято. Щороку ми готуємо культурну програму та запрошуємо наших викладачів розділити це свято".

"Ми два тижні вирішували, як і де будемо святкувати, і ще два тижні готували саме святкування, – розповідає студент шостого курсу Анураг Чакраборті. – Нам багато допомагали працівники нашого деканату, і ми дуже вдячні за це. Для мене це останній рік навчання в університеті, тому для мене було дуже важливо організувати це святкування, дуже важливо, щоб ми були разом, успішно навчалися. В єдності наша сила".

За словами проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки), доцента Сергія Кобця, це свято дозволяє студентам-іноземцям почуватися в Івано-Франківську комфортніше, тому університет всіляко підтримує такі заходи.

"Це святкування в нашому університеті відбувається вже традиційно, – розповідає Сергій Кобець. – Студенти з Індії завжди дружньо ставляться до студентів інших національностей, вони також запрошують їх відзначити це свято разом. Це святкування проводиться відповідно до традицій індійського народу, тому нам дуже приємно і цікаво бути присутніми на ньому. Ми хочемо, щоб це свято єднало нас з ними та, відповідно, дозволяло розширювати зв’язки університету з Індією".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: