fbpx

У Франківську студенти-медики провели благодійний ярмарок для допомоги дітям-сиротам

Суспільство 09:44, 15.12, 2016

14 грудня в холі центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету відбувся благодійний ярмарок для допомоги дітям-сиротам, який організували студенти Медичного коледжу ІФНМУ.

На кількох столах у холі центрального корпусу студенти розклали випічку та новорічні прикраси, які вони зробили своїми руками. До акції долучилися й куратори груп – вони пекли пряники, а студенти прикрашали їх харчовою глазур’ю. Усі кошти, виручені від продажу цих виробів, підуть на допомогу дітям-сиротам.

Напередодні ярмарку студенти Медичного коледжу 7 та 9 грудня побували на майстер-класі від магістрів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, на якому виготовили новорічні прикраси, які згодом виклали для продажу.

Вже кілька років поспіль студенти та викладачі Медичного коледжу до Дня святого Миколая їздять по сиротинцях області, співпрацюють з волонтерськими і християнськими організаціями, допомагають дітям-сиротам і дітям з особливими потребами. Студенти-медики побували у Містечку милосердя святого Миколая в Крихівцях, у сиротинцях Надвірної, Рогатина, Медині тощо. І 2016 рік не став винятком.

"Переважно коли мова заходить про благодійність, то студентам найлегше попросити для цього в батьків кілька гривень, – говорить заступник директора Медичного коледжу з виховної роботи Володимир Левандовський.  Ми вирішили, що потрібно, аби студенти відчули "смак" благодійності вже за рахунок своєї роботи. Усе, що вони виставили на продаж, зроблено їхніми руками. Це найкращий спосіб долучити студентів до хорошої справи".

У ярмарку беруть участь студенти першого і другого курсів. За словами Володимира Левандовського, паралельно нині в Медичному коледжі відбувається збір овочів та фруктів для дітей-сиріт. Цим переважно займаються студенти старших курсів. Продукти привозять діти, які живуть у сільській місцевості. Цього року студенти-медики збираються відвідати Надвірнянський будинок дитини. Можливо, вдасться допомогти й іншому закладу, але все залежатиме від кількості зібраної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: