fbpx

У Франківську студенти-педагоги вчили дітей майструвати музичні інструменти. ВІДЕО

Стиль життя 09:15, 06.05, 2018

Творчу майстерню для юних непосид організували майбутні педагоги – студентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Чотирирічний Денис опановує новий музичний інструмент. Його він змайстрував власноруч. Із підручних засобів – паперових стаканчиків, ниток і горохових зерен. Своєму дебютові тішиться, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

А от семилітня Кіра брязкальця майструє не вперше. Каже, цієї техніки її навчили батьки.

До роботи із малечею студентки підготувалися ретельно. Заготовки для виробів робили заздалегідь. Спеціально для майстер-класу начистили цілий кошик горіхової скорлупи.

Однак перед тим, як горіх зазвучить, їм із дитиною, кажуть студенти, доведеться трохи покреативити.

На відміну від латиноамериканського маракаса, гітара – більш відомий для дітвори засіб музикування. І хоч грати на цьому інструменті вміють не всі, охочих навчитися його виготовляти знайшлося чимало.

Така ідея – не нова, запевняють організатори майстер-класу. І доречна в умовах реформованої освіти. Адже педагогові необхідно зацікавити дитину в навчанні. А таким чином розвиваються і творчі здібності школярів.

Майстер-клас студенти-педагоги провели у рамках "Карпатського простору". Музичні інструменти подарували юним майстрам як сувенір на згадку про творчу спробу.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: