fbpx

У Франківську створять дитячу 3D-лабораторію – безкоштовну для школярів

Суспільство 15:41, 05.06, 2019

Проєкт "Дитяча 3D-Лабораторія" переміг на програмі "Бюджет участі Івано-Франківськ" і буде реалізований на базі Івано-Франківського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Наш проєкт "Дитяча 3D-Лабораторія" – це створення першої лабораторії 3D-технологій та розробки прототипів пристроїв для всіх охочих учнів міста Івано-Франківська, повідомив один з ініціаторів проєкту Олексій Трелевський.

Всі охочі учні міста зможуть безоплатно відвідувати гуртки з цих технологій в 3D-лабораторії, яку створять як навчальний клас на базі Івано-Франківського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. 

Вчитимуть дітей експерти з 3D-друку, автори проєкту Юрій Іщук та Валерій Гладун, в яких за плечима 10-річний досвід роботи з цими технологіями.

Клас обладнають 3D-сканером, двома 3D-принтерами, 3D-фрезером-лазером ЧПК з фільтрацією, 5 ноутбуками, 10 наборами безпечного компонування плат з фільтрацією випарів, 10 безпечними паяльниками T12 для дітей, екологічною пластиковою ниткою PLA, фрезами, припоєм, паяльною пастою, розхідними запчастинами.

"Вартість навчання дітей 3D-технологій зазвичай дуже висока через дороговартісне обладнання та брак вчителів. І це є основними стримуючими факторами для поширення цих технологій. Цей проект спрямований створити безоплатні гуртки для дітей з 3D-технологій в нашому місті та навчити всіх охочих вчителів задля поширення цих технологій в усі школи міста", – пояснюють організатори.

 

Експерти зазначають, що їхня мета – створити осередок безоплатного навчання 3D-сканування, обробки 3D-об'єктів, 3D-моделювання, 3D-друку, 3D-фрезерування та випалювання лазером для учнів міста. Також навчити вчителів Франківська цим технологіям задля поширення їх у навчальних закладах.

Команда вже приступила до реалізації проєкту. 

З 1 вересня 2019 року запрошують діток на гуртки з 3D-технологій у МЦНТТУМ Івано-Франківськ на Івасюка, 38а.

Формування груп вже розпочалось, пишуть у мережі. Зголошуватися можна тут. 

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: