fbpx

У Франківську створять науково-просвітницький центр для підготовки біологів і хіміків міжнародного класу

Суспільство 09:19, 22.01, 2018

На кафедрі біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету ім. Ввасиля Стефаника відбулася установча нарада щодо створення першого в Івано-Франківській області науково-просвітницького біолого-хімічного центру.

Такий центр хочуть створити для того, щоб  підвищити рівень підготовки учнів старших класів у галузі біології та хімії. Метою наради було об’єднати зусилля всіх зацікавлених людей навколо ідеї проекту і запропонувати організаційні засади функціонування Центру.

Ідейним натхненником проекту виступив завідувач кафедри біохімії та біотехнології професор Володимир Лущак. До вирішення стратегічних питань роботи центру долучилися директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, голова Туристичної асоціації Івано-Франківщини Оксана Федорович, співзасновник громадської організації "IT кластер" Леся Федорук, співробітники обласного інституту післядипломної освіти, вчителі івано-франківських ЗОШ та керівництво і співробітники Прикарпатського національного університету.

Учасники наради зійшлися в тому, що центр має об’єднати зусилля державних і громадських організацій задля підготовки біологів і хіміків міжнародного класу. Основними завданнями центру буде просвітницька діяльність та надання експериментальної бази для підвищення кваліфікації вчителів, підготовки учасників відповідних предметних олімпіад, популяризація науки і фахової освіти у відповідних сферах, підготовка контингенту потенційних студентів для українських ВНЗ з виходом на міжнародний рівень навчання і отримання подвійних дипломів.

На нараді створили ініціативну групу для формулювання основних положень роботи центру.

"Ласкаво запрошуємо до співпраці усіх небайдужих, оскільки центр є організацією, що складається з ініціативних людей, які об'єдналися для розвитку міста і України. З питаннями та пропозиціями звертатися на електронну адресу: bio-chem.hub.if@ukr.net (координатор Олександра Абрат)", – йдеться на сторінці кафедри біохімії та біотехнології у Фейсбуці.

19-23 лютого на базі кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету заплановано круглий стіл на тему "Створення Прикарпатського науково-просвітницького біолого-хімічного центру".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: