fbpx

У Франківську судді апеляційного суду масово подають у відставку

Суспільство 08:58, 22.07, 2016

Вища рада юстиції внесла подання до Верховної Ради України про звільнення 99 суддів, які подали у відставку, серед них – Віра Вакарук, заступник голови Апеляційного суду Івано-Франківської області.

На засіданні Вищої ради юстиції у середу, 20 липня, прийняли рішення внести подання про звільнення з посад у відставку 92 суддів, та ще чотирьох – через звільнення за власним бажанням, пише "Репортер".

"Зараз законодавство дозволяє суддям, які працювали у суді 20 і більше років, піти у відставку, – каже Людмила Безусова-Попович, прес-секретар апеляційного суду Івано-Франківської області. – Згідно з законом, дотримуються при цьому всі належні компенсації. Цим правом скористалося багато суддів та подали відповідні заяви".

Раніше в апеляційному суді області працювало 38 суддів. За словами Безусової-Попович, через такі масові заяви про відставку суд стикнувся із браком кадрів, тому поки невідомо, хто стане наступником Віри Вакарук.

"Дуже багато суддів апеляційного суду Івано-Франківської області подають у відставку зараз, тому хто буде працювати – велике питання, – каже вона. – Це не так просто перевести суддю місцевого рівня на апеляцію, а новопризначеного суддю, який тільки починає працювати, одразу в апеляцію не призначають. Суддя повинен мати певний стаж".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: