fbpx

У Франківську судитимуть "ельдорадівських стрілків" – чоловікам загрожує від 5 до 12 років ув'язнення

Суспільство 12:16, 31.05, 2018

Івано-Франківська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо шести жителів Київщини, які влаштували стрілянину у нічному клубі "Ельдорадо" у ніч на 1 квітня.

"Івано-Франківська місцева прокуратура здійснювала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень", – інформує прес-служба обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що жителі міста Києва та Київської області, перебуваючи в одному з нічних клубів м. Івано-Франківська, 01.04.2018 застосували вогнепальну зброю та умисно побили руками та копали ногами відвідувачів закладуВнаслідок цього шкоду було завдано двом потерпілим особам.

Під час досудового розслідування всім шістьом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою

Їм інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 296 ("Хуліганство") Кримінального кодексу України. За вчинені дії зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Як писав КУРС, стрілянину вчинили працівники охоронної фірми з Київщини через конфлікт з іншими відвідувачами нічного клубуНа місце одразу виїхали два екіпажі патрульної поліції, які побачили автомобіль, на якому намагалися втекти стрільці. Їх – 6 осіб – затримали на місці. Зі слів очевидців стало відомо, що інші підозрювані втекли на двох автомобілях. По орієнтуванню їх затримали на вулиці Незалежності. Зловмисники опір поліцейським не чинили, лише намагалися втекти. У кожному автомобілі була виявлена автоматична та травматична зброя. У затриманих при собі були дозволи на зброю, проте не всю. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: