fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську судитимуть підприємця, що встановив піротехніку, від вибуху якої постраждала студентка під час відкриття новорічної ялинки

У Франківську судитимуть підприємця, що встановив піротехніку, від вибуху якої постраждала студентка під час відкриття новорічної ялинки

Суспільство 12:05, 24.07, 2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у резонансній справі про заподіяння тілесних ушкоджень дівчині піротехнічними засобами під час відкриття новорічної ялинки.

Нагадаємо, під час відкриття ялинки минулого року 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка.

Досудовим розслідуванням установлено, що 40-річний підприємець у грудні 2017 року на Вічевому майдані без передбачених нормативно-правовими актами погоджень організував проведення піротехнічних робіт, інформує прес-служба прокуратури.

"У подальшому, під час проведення зазначених робіт, відбулась некоректна робота одного із піротехнічних засобів, унаслідок чого потерпілій особі заподіяно тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент спричинення", – йдеться в повідомленні.

Івано-Франківська місцева прокуратура направила обвинувальний акт щодо обвинувачення підприємця у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Стаття передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як писав КУРС, для запуску феєрверку під час врочистого відкриття головної міської ялинки була укладена угода між міським департаментом культури та компанією "ПІРО-ІФ", яка забезпечує сертифікованими піротехнічними засобами на святкових дійствах. Нагадаємо, у попередні роки в новорічно-різдвяні свята міський голова Руслан Марцінків своїм розпорядженням забороняв використання феєрверків з огляду на військові дії в Україні та ветеранів АТО, яким святкові вибухи можуть завдати страждань.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: