fbpx

У Франківську святкували День китайської мови і культури

Культура 17:23, 05.12, 2018

5 грудня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника святкували День китайської мови і культури.

Розпочали з презентації про Китай та культуру цієї країни. Зал прикрасили червоними китайськими ліхтариками й іншою атрибутикою. Студентки та викладачі одягнулися в традиційний одяг, а зачіски доповнили китайськими паличками, пише “Галка“.

“Ми дуже любимо китайську мову та культуру, хочемо не лише теоретично навчати студентів, але й показувати все на практиці. Китайська мова є однією із найважчих у світі, тож хочется, аби студенти не лякалися ієрогліфів, правил, а бачили яскраві культурні традиції. Намагаємось влаштовувати такі заходи частіше, адже це допомагає студентам у навчанні”, – розповіла Ірина Ілійчук, старша викладачка китайської мови кафедри загального та германського мовознавства Прикарпатського національного університету.

В рамках заходу про Піднебесну провели майстер-клас “Як писати китайські ієрогліфи”, а також презентували китайські музичні інструменти та бойові мистецтва, співали традиційні пісні. Згодом для усіх присутніх провели квест із запитань про Китай. Тим, хто вгадував, давали призи – китайські сувеніри.

На свято також завітала журналістка газети з міста Ухан (Китай) Лі Веньзюнь. Вона розповіла про свої враження від України. До речі, Лі намагалась розмовляли українською.

“Я вперше приїхала до Івано-Франківська, і це також перший мій візит до України. Мені дуже подобається тут, люди доброзичливі, а країна неймовріно красива. Китайська мова важко дається українцям, а мені українська, проте я старанно вчусь, та вірю що у мене вийде, а українським студентам буде легко вивчити китайську. Ми вже проводили зі студентами чайні церемонії, аби навчити їх правильно пити китайський чай (тобто без солодкого, цукру, булочок). А також ми проводили захід “гаряча каструля” (це коли у киплячу воду зі спеціями додають гриби, мясо, овочі та їдять такий суп). Я дуже сумую за рідною кухнею, а українським студентам дуже сподобалось, казали, що смачно”,- ділиться іноземна гостя.

Студентка другого курсу факультету іноземних мов Яна Сніжак розповідає, що їй вельми цікаво вивчати китайську культуру:

“Я завжди любила досліджувати щось нове, китайська культура не стала винятком. Це щось неординарне, цікаве, китайська культура шалено відрізняється від нашої. Найважче було навчитися писати іерогліфи, адже якщо зробиш помилку, то слово матиме зовсім інше значення. Найбільше зі всіх заходів запам’яталась чайна церемонії, історії з життя викладачів та різноманітні лайфхаки, які допоможуть у Китаї. Китайська мова це ноу-хау, я вірю, що зовісм скоро вона стане такою ж популярною, як англійська мова”,- каже студентка.

Нагадаємо, що з 2016 року Прикарпатський університет є членом університетської спільноти “Один пояс – один шлях” (Великий шовковий шлях”.) Також налагоджена двостороння співпраця з Центральною академією мистецтв міста Пекін (КНР), Тяшунським класичним університетом (КНР).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: