fbpx

У Франківську третьокласника, який вбив собаку, відвезли на лікування у психлікарню

Суспільство 18:02, 02.12, 2014

Керівник благодійної організації “Дім Сірка” Наталя Когут розповіла на прес-конференції деталі по справі дев’ятирічного хлопчика, який вбив в Івано-Франківську собаку на очах у інших дітей, після чого кинув тварину у скло. Наразі хлопчик на стаціонарному лікуванні.

IMG_3822

“Хлопець не відчуває провини, – сказала Леся Габель, екс-голова благодійної організації “Дім Сірка”.  Як лікар скажу, багато садистів починали із тварин, а потім ставали серійними вбивцями. Таку жорстокість у дітей неприпустимо ігнорувати, потрібно звертатись до спеціалістів”, – пише Репортер.

“Ми приїхали в 24 школу з міліцією, попросили, аби прийшов хлопчик та його батьки, – каже Наталя Когут. – Якби ми не розповіли батькам про ту жорстокість, яка в ньому проявляється, батьки б і не запідозрили проблем. Вони казали, що хлопчик здоровий, раніше вже мав песика і любив його”.

Уже пізніше вчителі у школі розповіли волонтерам, що ця дитина трохи відстає у розвитку. Раніше вчителі навіть просили маму відвезти хлопчика на Чукалівку та провести експертизу – тоді жінка відмовлялась.

“Ми поставили питання ребром: або везете дитину до спеціалістів, або ми прийдемо знову, та вже з представниками преси. Тільки після цього вона погодилась, – говорить Наталя Когут. – При нас вона зателефонувала в лікарню та записала сина на прийом. У дитини, справді, проблеми із психікою, зараз призначили стаціонарне лікування – 21 день”.

Більше того, лікарі сказали волонтерам, що така дитина має навчатись у спеціальній школі.

“Але чому волонтери мають виявляти таких дітей, а тим більше змушувати їхніх батьків звернутись до лікаря?!” – риторично запитує Наталя Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: