fbpx

У Франківську троє підлітків втекли від батьків, щоб жебракувати

Суспільство 09:33, 15.11, 2017

Франківські правоохоронці розшукали трьох дітей, які 10 листопада втекли з дому, аби жебракувати. Батьки підлітків протягом чотирьох днів не заявляли у поліцію про зникнення дітей.

Одного з трьох втікачів працівники ювенальної превенції розшукали напередодні. Про те, що 12-річний син вже кілька днів не повертається додому, в поліцію лише учора заявила мама хлопця.

Ця сім’я вже перебуває на обліку в працівників ювенальної превенції, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Вже за кілька годин після повідомлення про зникнення школяра поліцейські знайшли дитину біля одного з розважальних закладів обласного центру. З розмови з хлопцем правоохоронцям стало відомо, що він був у компанії ще двох таких же неповнолітніх утікачів. Їх до того часу ніхто з рідних не шукав. Щоправда, сьогодні вранці батько одного з 14-річних хлопців таки написав заяву в поліцію.

Поліцейські, опитавши десятки однокласників, друзів та сусідів розшукуваних, сьогодні встановили, де перебувають хлопці.

Як з’ясували працівники ювенальної превенції, утікачі протягом цих днів жебракували, проводили час з дорослими знайомими і навіть ночували у них. Важко пояснити, як їм (дорослим) навіть не спало на думку, що діти пішли з дому і їх, можливо, розшукують батьки.

Крім того, дітей, які жебракують, безперечно бачили перехожі франківці, але протягом кількох діб ніхто не звернув увагу на те, чому ці діти просять милостиню та не спробував не те що поцікавитися причиною цього, а просто повідомити про такий факт в поліцію. Як мовиться, добре, що цього разу все обійшлося і діти не постраждали від злочинних дій.

На батьків двох розшуканих неповнолітніх за неналежне виконання ними обов’язків з виховання дітей вже складено адмінпротоколи за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, батька третього хлопця також буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Працівники поліції закликають громадян не бути байдужими до появи на вулицях дітей, які займаються жебракуванням, оскільки не виключено, що вони утекли з дому і їх у цей час розшукують батьки та поліцейські.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: