fbpx

У Франківську триває ремонт народного дому "Княгинин". ФОТО

Суспільство 17:53, 31.01, 2017

Міський народний дім "Княгинин" з майже столітньою історією повністю реконструюють. Його капітальний ремонт міська влада розпочала ще минулого року. За цей час тут укріпили фундамент та розширили підвальні приміщення, замінили покрівлю, збільшили потужність електромереж, утеплили фасад і дах, замінили вікна на енергозберігаючі.

Наразі готова проектна документація на решту робіт. Процес її експертизи та корегування займе приблизно місяць. Відтак можна буде продовжити ремонт, попередньо провівши тендер. Головне завдання – закінчити реконструкцію централізованих мереж водовідведення. Потім залишиться виконати внутрішні оздоблювальні роботи та закупити меблі, інформує прес-служба МВК.

"Народний дім "Княгинин"  це знакова будівля для Івано-Франківська. Вона має не лише історичну цінність, але й мистецьку. Приміщення унікальне для нашого міста, адже побудоване за кошти громади ще на початку ХХ ст. Тому важливо під час реконструкції зберегти легендарний зміст будівлі і доповнити його сучасним. Тут будуть займатись і муніципальні колективи, і "Новий театр". Думаю, після реконструкції це приміщення оживе і, як і століття тому, буде наповнене людьми та емоціями",  зазначив міський голова Руслан Марцінків під час виїзної наради у народному домі.

Він наголосив, що проектна документація ще не враховувала розміщення театру. Тепер передусім потрібно внести відповідні доповнення задля максимально комфортного розміщення "Нового театру" у будівлі.

У 2017 році міська влада планує капітально відремонтувати і Центральний народний дім на вул. Шевченка. Руслан Марцінків підкреслив, що роботи в "Княгинині" намагатимуться закінчити до Дня Незалежності.

Нагадаємо, що минулого року повністю відновили сквер "Княгинин" та урочисто відкрили лемківську церкву на його території. А народний дім має стати ще одним доповненням до впорядкованої відпочинкової зони у цьому мікрорайоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: