fbpx

У Франківську уберегтися від нещасних випадків на концертах планують за допомогою турнікетів. ВІДЕО

Суспільство 09:01, 12.01, 2018

В Івано-Франківську проведуть аукціон на придбання 32 турнікетів. Їх висота, ширина та вага продумані до найменших деталей так, аби запобігти нещасним випадкам на різноманітних заходах.

В департаменті, житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради зазначають, що таке огородження вирішили придбати після завалення барикад натовпом на тогорічному концерті Тіни Кароль, йдеться в сюжеті каналу "402".

"На останньому концерті Тіни Кароль у минулому році була давка людей. Тому було прийнято рішення придбати спеціалізовані турнікети. Минулого року було закуплено 30 турнікетів, а цього року ми ще 32 закупимо. Їх довжина 2 метри, – розповідає директор департаменту Михайло Смушак. – Це професійне обладнання. Якщо ними огородити, то навіть якщо натовп здійснює тиск, то їх неможливо перевернути".

Вартість турнікетів 250 тисяч гривень. Їх планують придбати до 28 лютого.

Нагадаємо, концерт Тіни Кароль в Івано-Франківську відбувся 7 травня, до Дня міста, минулого року.

Через велике скупчення людей на майдані під час концерту утворилася тиснява. Люди втрачали свідомість та потребували допомоги медиків. Після концерту на сайті петицій до влади Івано-Франківська зареєстрували електронну петицію з вимогою переносити масові заходи, концерти з середмістя на міське озеро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: