fbpx

У Франківську українці та поляки обговорюють спільну історію

Суспільство 11:20, 09.09, 2018

В Івано-Франківську проходить Міжнародна наукова конференція "Станиславів та Станиславівщина в 1918-1923 рр.".

У Центрі польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську проходить Міжнародна наукова конференція "Станиславів та Станиславівщина в 1918-1923 рр."

З польського боку участь у конференції беруть представники Консульства у Львові, науковці Політехніки Ополє, університету Миколи Коперніка у Торуню, військової академії Ґдині та інших. Українську сторону представили професори та дослідники ПНУ, Криворізького державного педагогічного університету, Інституту народознавства НАН України (м. Львів), музею "Герої Дніпра" – філії Національного військово-історичного музею України, Національного університету ім. Лесі Українки (м. Луцьк). Також до дискусії долучилися українські громадські організації та товариства польські. 

"На засіданні секції Культура – Повсяденність були заслухані цікаві доповіді українських та польських науковців. Наш інститут мистецтв представили доктор мистецтвознавства, професор Віолетта Дутчак, яка говорила про мистецьке життя міста і краю в означений період, та доцент, кандидат мистецтвознавства Надія Бабій із доповіддю "Єврейська "картина світу" у меморіях Снятина", – ділиться учасниця конференції професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганна Карась.

Професорка виступила на конференції з доповіддю "Осип Залеський на тлі суспільно-політичної доби і культурно-мистецького життя Станиславова", яку готувала спільно з аспірантом Романом Дзундзою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: