fbpx

У Франківську урочисто відкрили відремонтовані Міцкевича та Лесі Українки. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 21:15, 23.08, 2018

Після піврічної затримки в Івано-Франківську відкрили реконструйовані пішохідну площу Міцкевича і вулицю Лесі Українки в середмісті.

На відкриття прийшло кілька десятків містян та працівників виконкому.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував усім, хто доклався до ремонту.

“Було багато критики, було багато запитань. Але ми ризикнули, ми всі ризикнули з командою департаменту житлово-комунального господарства, щоби зробити цю вуличку пішохідною. Ми хочемо, щоб тут відбувалися різноманітні заходи, щоб тут був сміх наших дітей, наших онуків, щоби ця площа тішила гостей нашого міста, але вона робилася заради нас – містян”,  сказав Марцінків.

Він закликав берегти лавочки й освітлення, які зроблені за кошти міського бюджету. Також Руслан Марцінків зазначив, що до цих робіт доклалося понад 200 людей.

Архітектору Юрію Лозовенку мер вручив подяку.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак зі свого боку подякував Марцінківу за те, що погодився на авантюру комунальників. А також підрядникам та працівникам департаменту.

“Також хочу подякувати мешканцям міста, що вони терпіли незручності. Майже рік часу тут було болото, тут було незручно і некомфортно. Але я надіюся, що ви нас пробачите, бо ми старалися”,  сказав Смушак.

КУРС писав, що капітальний ремонт вулиці Лесі Українки та проїжджої частини і тротуарів на площі Міцкевича, який розпочався наприкінці серпня 2017 року, мали завершити до кінця минулого року. Потім реконструкцію продовжили до Дня міста. А пізніше й до Дня Незалежності. 

В комунальному департаменті пояснювали, що ремонт суттєво затягується через несправні комунікації та заміну підземних мереж. Також на процес тривалого капремонту вплинули недобросовісні підрядники й прогалини в організації роботи. 

Перед урочистим відкриттям вулиці чисто вимили.

Роботи на площі Міцкевича та вулиці Лесі Українки виконувало ТОВ “ШОБЕЛІ УКРАЇНА”, яке зареєстроване у селі Мала Кам’янка Коломийського району.

Фірма перемогла у тендерах департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою на “капітальний ремонт проїжджої частини та тротуару на площі Міцкевича” та “капітальний ремонт вул. Лесі Українки”.

Ремонт Міцкевича коштував 6,85 мільйона гривень, а Лесі Українки – 5,5 млн грн.

Спочатку планувалося, що всі роботи підрядник виконає до кінця грудня 2017 року. Але 26 грудня в договір були внесені зміни. Терміни виконання робіт були перенесені на грудень 2018 року.

Ще 173 тисячі гривень коштує встановлення 15 лавок на площі Міцкевича. Їх до 30 вересня має встановити підприємець Юрій Чабан.

Нагадаємо, нещодавно пішохідний статус вулиць затвердив виконавчий комітет міськради.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: