fbpx

Попри мільйонну заборгованість франківська влада продовжить договір оренди харчосмаковій фабриці

Суспільство 15:30, 07.10, 2016

Узгоджувальна комісія виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради з розгляду земельних спорів затвердила межі території харчосмакової фабрики для продовження договору оренди. Міських чиновників не стримує навіть мільйонна заборгованість підприємства.

Питання узгодження меж земельних ділянок, які сусідять із ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика", виносилось на розгляд комісії вдруге. Минулого разу десять власників земельних ділянок відмовилися погодити земельні межі через те, що територію фабрики планують забудувати багатоповерхівками. 

За інформацією громадської активістки Наталії Сербин, договір оренди земельної ділянки між харчосмаковою фабрикою та міськрадою був дійсний до 7 березня 2010 року.

"Потім харчосмакова просто собі платила трохи грошей за оренду – скільки хотіла. Так, за 20132016 рр. було сплачено 567 875,66 грн. Крім того, відповідно до акту про визначення збитків власнику землі від 05.08.2016 року, який був затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради від 23.09.2016 року №635, сума неодержаного територіальною громадою міста Івано-Франківська доходу за час фактичного використання земельної ділянки становить 1 074 972,14 грн. Це сума, яку недоплатила харчосмакова за оренду землі",  повідомила Сербин. 

Попри мільйонну заборгованість міська влада все-таки вирішила продовжити договір оренди. Проблема в тому, що мешканці, які сусідять з фабрикою, не погоджували межі. Тому це питання розглянули на засіданні узгоджувальної комісії з розгляду земельних спорів, на яке сьогодні прийшла лише одна мешканка Людмила Червонецька. Інших межівників, за їхніми словами, про засідання комісії не повідомили. Хоча заступник міського голови Олексій Кайда намагався переконати присутніх, що всі мешканці отримали повідомлення про засідання комісії.

"Є відмітки, що люди отримали ці повідомлення", – сказав Кайда. 

Жінка розповіла, що готова погодити межі, коли отримає дозвіл на приватизацію нейтральної землі між її ділянкою та фабрикою. 

"Я там прожила все життя, і там є нейтральна полоса 3-4 метри. Я подала заяву у земельне управління, щоб приватизувати цю ділянку. Я погоджуся, коли у мене буде документ, що моя межа по ці склади".

Представники фабрики запевнили мешканку, що не мають заперечень щодо приватизації нейтральної території.

Оскільки інші мешканці, які виступали проти погодження меж, на засідання не прийшли, комісія повважала, що вони не заперечують, і затвердила межі території ПАТ "Івано-Франківська харчосмакова фабрика". 

Нагадаємо, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

За ДПТ будівництво передбачає забудову території колишнього шляхоремонтного заводу та харчосмакової фабрики.

Аби запобігти тотальній забудові чималої ділянки в середмісті (3,5 га), яка могла б стати чудовою зеленою зоною, мешканці мікрорайону розробили і запропонували міськраді проект рішення про скасування ДПТ. Однак міська рада Івано-Франківська не розглядатиме зареєстровану активістами місцеву ініціативу "Про скасування рішення Івано-Франківської міської ради". 

Під тиском громади мерія погодилася провести так звані "повторні слухання". Збори проголосували проти вже затвердженого міською радою детального плану території і забудови промзони

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: