fbpx

У Франківську в робоспринті змагалися 10 дитячих команд. ФОТО

Суспільство 11:44, 24.03, 2019

Змагання з робототехніки RoboSprint серед гуртків школярів проходили в Університеті Короля Данила.

Фактично це змагання з робоспринту, тобто перегони трекових роботів – автомобіілів, запрограмованих учнями старших класів.

Захід проходив в Івано-Франківську вперше – з ініціативи ІТ-кластеру. 

Змагання мали статус обласних. Участь у них взяли 10 учнівських команд з міста і області – команди шкіл з Івано-Франківська, Долини, Калуша, Коломиї та Угорників.

Розроблений в межах проекту RoboSprint робот типу line follower представляє собою модель автомобіля? оснащеного мікроконтролером Arduino, сенсором лінії, сенсором старт/стоп, сервоприводом, що задає кут повороту передніх коліс, а також системою керування потужністю тягових коліс.

Особливістю проекту, пояснили організатори, є те, що модель робота відразу готова до програмування, тобто не потребує додаткових доопрацювань, що стимулює зацікавленість дітей шкільного віку до освоєння інформаційних технологій.

Важливо і те, що в межах проекту комплект (модель робота, акумулятори, зарядний пристрій, фрагмент траси), програмне забезпечення та підготовка вчителів інформатики, задіяних до підготовки учнівських команд загальноосвітніх закладів, здійснюється безоплатно спеціалістами Івано-Франківського ІТ-кластеру.

Міська влада Франківська підтримала змагання, повідомив мер Руслан Марцінків. В планах – зробити турнір щорічним.

Діти самостійно створили програми для своїх роботів – всі вони виконані у формі міні-автівок. Робопринт передбачав змагання у перегонах з елементами автослалому. Перемога дісталася найспритнішим із найкращим програмним забезпеченням. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: