fbpx

У Франківську в трьох обмінниках правоохоронці вилучили гроші, чорну бухгалтерію, комп’ютери та відеореєстратор

Суспільство 16:45, 17.04, 2018

Власника кількох обмінних пунктів в Івано-Франківську підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 3,3 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду.

Протягом березня-квітня цього року івано-франківські правоохоронці провели обшуки у трьох офісних та банківському приміщеннях. Слідчі вилучили грошові кошти, чорнові записи, документи, комп’ютери та відеореєстратор.

Зокрема, обшуки провели на вулиці Коновальця, 227-А, де вилучено три ноутбуки, на яких у електронному вигляді збереглися документи та чорнові записи, що свідчать про здійснення незаконних операцій з обміну валюти.

На вулиці Тичини, 1 у офісі 11 серед іншого вилучено системний блок, на якому в електронному вигляді збереглися документи та чорнові записи, що свідчать про здійснення незаконних операцій з обміну валюти.

А в банківському відділенні ПАТ "Укрбудінвестбанк" на вулиці Грушевського, 38 серед іншого вилучено восьмиканальний відеореєстратор, на якому збереглися відеозаписи осіб, які здійснюють незаконний обмін валют поза банківськими касами.

Як йдеться в ухвалі суду, власник цих обмінників підозрюється в тому, що протягом 2014-2016 років отримав дохід від здійснення незаконних операцій з обміну валюти. Його пункти обміну працювали без дозвільних документів, і як наслідок він ухилився від сплати податків на суму 3,3 млн грн. Те, що обмінники встановлені незаконно, правоохоронцям підтвердили і в обласному управлінні Нацбанку.

Кримінальне провадження за цим фактом було відкрите ще у липні минулого року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: