fbpx

У Франківську велелюдною ходою вшанували "кіборгів", які обороняли ДАП. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:57, 21.01, 2017

Сьогодні Україна згадує 2-гу річницю завершення оборони Донецького аеропорту. Українські "кіборги" протягом 242 днів героїчно тримали оборону ДАП і лише після повного його знищення бойовиками відійшли.

В Івано-Франківську пам'ять захисників Донецького аеропорту вшанували велелюдною ходою за участю бійців АТО і громадськості.

Перед цим у Кафедральному соборі Святого Воскресіння відбулася божествена літургія.

Меморіальну ходу в честь захисників Донецького аеропорту середмістям Франківська організували "Асоціація учасників та ветеранів АТО" спільно з організацією "Поранені SOS".

Учасники ходи пройшли колоною від Кафедрального собору до Меморіального скеру, де, запаливши лампадки, вшанували пам'ять загиблих у боях за ДАП.

Боєць 79-ої окремої аеромобільної бригади Андрій Фармуга вважає своїм обов'язком пам'ятати та розповідати про тих, хто захищав Донецький аеропорт.

1

Підрозділ Андрія роташовувався у місті Піски поблизу ДАПу і надавав артилерійську підтримку підрозділам, які були у аеропорту.

"Для мене ці події надзвичайно важливі. Тоді окупанти зрозуміли, що 242 дні не можуть взяти одну будівлю і що надалі наш спротив буде шалений. Завдяки тим хлопцям ми це зробили. Зараз наш обов'язок, – тих, хто повернуся, – пам'ятати і розповідати про них", – сказав Фармуга.

Про точну кількість загиблих і поранених в ДАП досі невідомо. Відомо, що в боях останніх днів загинули не менше 60 українських військових, ще кілька десятків потрапили в полон.

Нагадаємо, 21 січня 2015 року закінчилася важка 242-денна оборона Донецького аеропорту і українські бійці відійшли в сторону Пісок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: