fbpx

У Франківську ветерани бойових дій охоронятимуть школи

Суспільство 11:27, 25.01, 2019

Пілотний проект з охорони навчальних закладів у 2019 році запустять у 15 школах міста, де навчається більш як тисячу дітей.

Сьогодні охоронна фірма учасників АТО "Рубіж" підписала із Івано-Франківською міською радою меморандум про співробітництво щодо охорони навчальних закладів у місті.
 
За словами Руслана Марцінківа, проект важливий в контексті звернень батьків, які останнім часом часто просять забепечити в школах охорону та встановити відеоспостереження. 
 
Раніше школи самостійно вирішували питання охорони. Тепер після переговорів з ветеранами АТО місто вирішило запустити пілотний проект з охорони навчальних закладів.
 
Пілотний проект запрацює у 15 школах. Обрали ті школи, в яких навчається більш як 1000 учнів. Також вони розташовані в усіх мікрорайнах міста. 
 
Проект куруватиме Василь Андріїв, заступник голови Івано-Франківської Міської асоціації учасників АТО.
 
Проект включає комплекс дій: відеоспостереження, патрулювання двічі на день, профілактичні бесіди, плюс "тривожна кнопка" у разі небезпеки. 
 
"Є пеціально підготовлені люди, що пройшли службу в силах спецоперацій. Вони знають, як реагувати, як протидіяти поширенню наркотиків у школах, продажу алкоголю неповнолітнім", – сказав Андріїв.
Директор департаменту освіти і науки Ігор Максимчук повідомив, що директори всіх шкіл підтримали впровадження проекту.
 
На реалізацію проекту у 15 школах у 2019 році планують витратити з міського бюджету 1,37 млн гривень. 3/4 бюджету піде на придбання апаратури. 
 
Сторожі, які зараз працюють у школах, залишаться. Їм встановлять тривожні кнопки та проведуть інструктаж. Де немає охоронців – працюватиме "Рубіж".
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: