fbpx

У Франківську проведуть благодійний концерт, щоб зібрати кошти для Залучанського будинку-інтернату

Суспільство 13:46, 02.06, 2016

16 червня в Івано-Франківській обласній філармонії відбудеться благодійний концерт, під час якого триватиме збір коштів для розширення життєвого простору сиріт Залучанського будинку-інтернату.

Ідея проводення такого концерту належить волонтерам “Української благодійницької мережі”, передає Станіславське ТБ.

“До нас спочатку звернулися волонтери з цікавою річчю – знайти місце, де можна було б провести концерт. Філармонія стала цим місцем. Дуже добре, що музичне училище імені Дениса Січинського на чолі з директором Петром Гундарем наповнює цей концерт змістом”, – каже директор філармонії Василь Тимків.

“Я вважаю цілком правильним показувати, що основне вістря – це війна. Але в той же час суспільство має бути повноцінним і пам’ятати про людей, які потребують допомоги”, – додав він.

В свою чергу, волонтерка Кріста висловила сподівання, що громадськість відгукнеться і допоможе дітям.

“Треба бути людянішими. Просто просити гроші на щось – не вихід. А от прийти, послухати хорошу музику і при цьому допомогти – це хороша практика”, – вважає вона.

Участь у концерті братимуть багато колективів. Загалом, буде декілька вокальних ансамблів, які виконуватимуть різноманітну музику – класичну, українську народну, повстанські пісні в сучасному аранжуванні.

Зібрані на концерті кошти підуть на розширення життєвого простору в інтернаті.

“Дітей в кімнатах забагато. Коли в одному маленькому приміщенні знаходиться 8-10 ліжок, а діти нерухомі або обмежені в русі – це катастрофічно”, – зазначила волонтерка Кріста.

Як відомо, у Залучанському дитячому будинку-інтернаті проживають діти та молоді люди з особливими потребами – обмеженими розумовими та фізичними можливостями. Це сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Залучанський дитбудинок-інтернат є закладом ІІІ-IV профілю – всі його вихованці мають розумову відсталість та/або психічні розлади, значна частина вихованців має складні фізичні вади, не може самостійно пересуватися й обслуговуватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: