fbpx

У Франківську відбудеться фестиваль "Меди Прикарпаття"

Культура 14:43, 19.07, 2017

22 та 23 липня у Франківську пройде перший міжнародний фестиваль "Меди Прикарпаття". Відбудеться захід за підтримки ГО "Спілка пасічників Прикарпаття", КП "Центр розвитку міста та рекреації" та виконавчого комітету міської ради.

Про це пише "Репортер".

"Україна минулого року мала перше місце з експорту меду, а це близько одного мільйона 400 тонн, – розповідає Іван Юсько, голова Спілки пасічників Прикарпаття. – Лише в нашій області 11 тисяч пасічників".

За словами організаторів, на фестиваль приїдуть пасічники з усієї України, а також з-за кордону, а саме з Польщі (Люблін, Жешув, Варшава) та з Литви (Вільнюс). В програмі фестивалю – ярмарки меду та різноманітних продуктів бджільництва, майстерні, майстер-класи, семінари та лекції видатних пасічників, а також багато цікавих розваг. Родзинкою фестивалю стануть рідкісні види меду, які є лише у наших краях – травневий білий та високогірний хвойних мед.

Також організатори розповіли про те, чи продаватимуть медовуху.

"Медовуха – це самогонка, розведена з водою. На фестивалі такого продукту не буде", – запевняє Зоряна Підхомна, начальник відділу Центру розвитку міста та рекреації.

Відкриття фестивалю відбудеться 22 липня о 12:00 на площі Ринок.

"Вперше ми матимемо такий якісний фестиваль меду, – говорить Руслан Марцінків, міський голова. – Ми сприятимемо проведенню фестивалів, які пропагують розвиток міста та туризму".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: