fbpx

У Франківську відбулось студентське віче, присвячене 5-й річниці відзначення Дня Гідності і Свободи

Суспільство 15:36, 21.11, 2018

На студентське віче на Вічевому майдані прийшли всього кілька десятків людей.

Традиційно віче розпочали виконанням гімну. Голос франківського Євромайдану Ростислав Микитюк нагадав, як все починалось у 2013 році. Адже тоді вийшли на площу всього кілька людей, але за кілька днів на тут вже збирались багатотисячні мітинги.

"21 листопада розпочався Євромайдан, який перейшов у Революцію гідності. Рівно 5 років тому тут, на цій площі в Івано-Франківську, вийшло небагато, але завзятих і вірних своїй ідеї людей", – сказав Ростислав Микитюк. 

Микитюк нагадав, що тоді перший намет поставив депутат міськради, доброволець АТО Михайло Малярчук.

"Перший вечір нас будо дуже мало. Це було пару десятків хлопців і дівчат, які хотіли щось робити, але не знали що. Ми розуміли, що якщо зараз щось не зробимо, то не матимемо шансу ніколи. Ми тут розклали перші намети. Кожен почав робити, що міг",  пригадав Михайло Малярчук. 

Слово надали також тодішньому керівнику франківського штабу Євромайдану, депутату облради Василю Поповичу. Він пригадав, як вийшли на мітинг студенти.

"Тут була вся площа заповнена. То була сила духу нації, яка вела за собою всіх. Вони хотіли змін на краще. Сьогодні багато хто з них вже за кордоном. Вони шукають себе там, шукають кращого життя. Ми сильна нація. Ми належимо до покоління козаків, січових стрільців, вояків УПА, які гинули, не здавались і боролись за цю українську землю. Коли треба, ми піднімаємось і даємо відпір", – сказав Василь Попович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: