fbpx

У Франківську відбулося "Свято вулиці Шевченка".

Культура 22:44, 22.05, 2014

Вулиця Шевченка в Івано-Франківську, нарешті, відсвяткувала. Проте це не було свято з нагоди завершення будівництва дороги, а феєрична культурно-мистецька подія у Центрі сучасного мистецтва.

Концертну програму організували прямо біля входу до Центру, а виступали епатажні "Перкалабські придатки". Вже за кілька хвилин до дійства долучилися десятки глядачів. 

Вечір продовжився у приміщенні Центру сучасного мистецтва переглядом  відео-арту фіналістів міжнародного фестивалю F.I.V.E. (куратор Енріко Томаселі (Італія). Назва фестивалю говорить сама за себе (five — з англ. "п'ять) — кінострічки, присвячені п'яти відчуттям людини. Ініціатором саме цієї частини Свята став відомий український митець, художній керівник народної аматорської кіностудії "Верховина" Ярослав Яновський, який був членом журі фестивалю. За його словами, журі у складі восьми осіб з різних кутків земної кулі оцінили близько 250 короткометражок. Оцінювали за 5-бальною шкалою. 25 кінострічок, які набрали найбільшу кількість балів, увійшли до програми мандрівного фестивалю, який якраз завітав до обласного центру. "Це суб'єктивна точка зору журі. Деякі фільми, які сюди увійшли, я оцінив на 3-4 бали. П’ятірки отримали лише три короткометражки з 25. Але це думка журі! Насправді люди оцінять кожне відео по-своєму", — каже Яновський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: