fbpx

У Франківську відбувся ювілейний 10-й фестиваль "Мистецький храм". ВІДЕО

Культура 09:45, 20.12, 2017

Маленькі зірки на великій сцені. Міжнародний благодійний дитячий фестиваль "Мистецький храм" продовжує відкривати нові таланти.

Цього року фестиваль в Івано-Франківську став ювілейним – десятим. І традиційно відбувся напередодні Святого Миколая, визначивши цьогорічних лауреатів, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

За традицією, гран-прі на "Мистецькому храмі" передає не оргкомітет, а його минулорічний володар. Торік ним була вінничанка Ольга Кожушна. Вперше за 7 років фестивалю їй вдалося вибороти гран-прі у номінації "Музичне мистецтво". Дівчина обіграла на піаніно усіх вокалістів конкурсу.

Високий рівень фестивалю відзначає й Заслужена артистка України Квітослава Гіга. Одна з тих, кому випала нагода оцінювати юні таланти. Каже, репутацію "Мистецькому храму" створюють не так організатори щорічного конкурсу, як його учасники.

Цього року фестиваль зібрав близько чотирьох десятків учасників із 16 областей України і навіть з Праги. На "Мистецькому храмі" виступила чеська вокалістка українського походження.

"Мистецький храм" – один з небагатьох фестивалів, який не потребує жодних грошових внесків від конкурсантів, наголошують організатори. Навпаки, вони забезпечують учасників житлом, харчуванням і навіть розвагами. Проект зорієнтований на дітей із соціально незахищених категорій населення. І основна його мета, кажуть в оргкомітеті, – дати можливість цим дітям проявити себе. А потенціал у них, запевняють, чималий.

Десятилітній фестиваль тримається на плечах меценатів. Організатори кажуть, не проти залучитися й державною підтримкою. Однак поки що, зізнаються, така ініціатива від влади не надходила.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: