fbpx

У Франківську відкрили анотаційну дошку заслуженому лікарю України, хірургу-новатору Сергію Кахну

Суспільство 17:47, 19.04, 2019

Сьогодні в Івано-Франківську на фасаді будинку по вул. Шевченка, за участю мешканців міста, влади та працівників департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, урочисто відкрили анотаційну дошку заслуженому лікарю України, хірургу-новатору Сергію Кахну.

Відомий хірург Сергій Кахно народився 20 квітня 1948 року в Івано-Франківську. Перші медичні досягнення зробив під час навчання в аспірантурі Івано-Франківського медичного інституту при кафедрі топографічної анатомії та оперативної хірургії. З 1993 року працював головним хірургом управління охорони здоров’я при Івано-Франківській ОДА, передає прес-служба облдержадміністрації. 
 
У 1996 році Сергій Кахно провів першу в Івано-Франківській області лапароскопічну операцію – холецистекомію. Для Прикарпаття це стало справжнім проривом. У 1998 році Указом Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, за впровадження сучасних методів діагностики і лікування та за високий професіоналізм Сергію Кахну присвоєно почесне звання "Заслужений лікар України".
На відкриття анотаційної дошки зібралися рідні, колеги та друзі відомого хірурга. 
"Він був людиною високої громадянської позиції, прекрасним хірургом та чуйним чоловіком. Завжди виручав своїх колег та міг вирішити будь-який конфлікт. Був життєрадісним та інтелігентним. Вилікував сотні людей, пацієнти ніколи не нарікали на нього",  згадує лікар-методист обласної станції переливання крові Любов Грицишин.
Дружина Тетяна подякувала усім присутнім за те, що пам’ятають її чоловіка. Адже він жив своєю роботою, у сім’ї на першому місці була хірургія, і рідні це розуміли.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: