fbpx

У Франківську відкрили другу зарядку для електромобілів. ФОТО

Суспільство 12:35, 06.05, 2017

В Івано-Франківську на вулиці Галицькій, 80а, біля салону електромобілів "Volt", відкрили другу в місті зарядку для електромобілів.

Івано-Франківськ на 8-му місці в Україні за загальною кількістю електромобілів, і на першому – серед міст “немільйонників”.

Керівник автосалону “Volt” Тарас Назарук зазначив, що до кінця року по місту та області планується відкрити 9 зарядних станцій, що дасть можливість обслуговувати більш як 100 автомобілів за один день. Час зарядки електромобіля тут складає 3 години, тоді як на побутовій розетці – 6-8 годин.

Начальник управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк зазначив, що якщо на сьогодні в Україні лише 1% електромобілів, то за три роки їх кількість планується збільшити до 15%.

“Вже скоро їздити на електрокарах буде модно не тільки для того, щоб зберегти екологію, а й це стане економічно вигідно, і це показують теперішні технології. Що стримує розвиток електромобілів – це дві складові: розвиток електричних батарей, які дозволятимуть долати більші дистанції, а також інфраструктура”, – зазначив Попадюк.

Він додав, що потрібно думати наперед і працювати над розвитком інфраструктури, оскільки заряджатися у приватних будинках досить просто, але це може стати великою проблемою для мешканців багатоповерхівок.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зазначив, що ми відстаємо від Європи на роки, але сьогодні повинні швидко розвивати інфраструктуру, будувати електрозаправки, купувати електромобілі, щоб суспільство змінювалося.

“Електромобілі – це вже не майбутнє, а це теперішнє, і ми відстаємо на роки від Європи”,  додав мер.

Як писав КУРС, рік тому в Івано-Франківську відкрили першу заправку, яка підходить до всіх електромобілів, які є в Україні. У цей же час у Tesla Club Ukraine зазначили, що мають амбіції розбудови найбільшої мережі зарядних пристроїв у Івано-Франківську. Однак поки що це залишається у планах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: