fbpx

У Франківську відкрили масштабний міжнародний урбан-фест "Сеанс міського сканування". ВІДЕО

Культура 08:57, 13.08, 2017

Фестивальні події пройдуть протягом 9 днів у 12 місцях на території Івано-Франківська.

Вчора, 12 серпня, у парку Шевченка відбулось відкриття урбан-фестивалю Сеанс Міського Сканування/City Scanning Session. Він триватиме в Івано-Франківську з 12 по 20 серпня.

На різних локаціях їх проведуть запрошені урбаністи, архітектори, музиканти, садівники, соціологи, фотографи із 7 краін світу та різних міст України. Зокрема, будуть учасники з Іспанії, США, Австрії, Литви, Греції, Туреччини, Китаю. Загалом цьогорічна кількість запрошених учасників фестивалю склала 150 чоловік.

Офіційна програма фесту – це лише базис, загалом, зазначають організатори "Сканування", це фестиваль без меж. Тому на кожній з 12 станцій, інформує Фіртка, будь-хто охочий зможе прийти та попрацювати разом із запрошеними урбаністами.

Тож незабаром в Івано-Франківську проходитиме дослідження звуків та акустики на закинутій залізничній станції Бистриця, відбудеться створення колективного саду в Опришівцях, дослідження франківських двориків, ринків, аеропорту, арт-кемпінг на острові Німецького озера.

"Сеанс Міського Сканування" також передбачає презентації, концерти та кінопокази на різних локаціях, основна – двір заводу "Промприлад", – зазначили на відкритті. 

Для зручності організатори розробили мобільний додаток, аби можна було слідкувати за розвитком фестивалю, який нестиме відчутні зміни в Івано-Франківську.

"Нам було важливо, щоб усі ці люди не приїхали просто так  попередньо у травні ми провели великий з'їзд. За результатами цього дослідження урбаністи розробили загальну концепцію кожного воркшопу",  пояснили організатори фестивалю.

Також присутнім представили учасників та майбутніх творців воркшопів і розповіли, що саме вони будуть робити. Детальна програма фестивалю  тут.  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: