fbpx

У Франківську відкрили меморіальну дошку першому Патріарху Київському та всієї України. ВІДЕО

Наша історія 11:35, 11.04, 2018

120-ту річницю від дня народження першого Патріарха Київського та всієї України Мстислава відзначили в Івано-Франківську.

У колі святих отців Української автокефальної православної церкви. На честь видатного священнослужителя відкрили меморіальну дошку в рамках програми “Івано-Франківськ – місто героїв”, йдеться в сюжеті ТРК “Вежа”.

Хоч народився видатний церковний діяч у Полтаві, Івано-Франківськ для Мстислава був не чужим. Тут він зустрів своє кохання – Ірину Вітковську. Тут народився і його син Ярослав. Саме на фасаді будинку, де свого часу Патріарх проживав із сім’єю, встановили анотаційну дошку. Щоправда, про видатного мешканця будинку на вулиці Шевченка, 82 місцеві краєзнавці довідалися не так давно.

Три роки під його керівництвом ніс послух єпископа Митрополит Галицький Андрій. Нині упевнений, якби Патріарх Мстислав був живий, Українська держава пішла б зовсім іншим шляхом розвитку.

Однак на той час Патріарх Мстислав не мав підтримки від влади, запевняють священнослужителі. Через це йому довелося покинути рідну Україну та переїхати за кордон.

Мстислав Скрипник помер у канадському Ґрімсбі. Похований у крипті собору Святого Андрія у США.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: