fbpx

У Франківську відкрили нове паліативне відділення для хворих на деменцію. ФОТО

Здоров'я 16:58, 22.06, 2017

Сьогодні в обласній психоневрологічній лікарні №3 відбулося урочисте відкриття доглядового або паліативного ("хоспісного") відділення для осіб, які страждають на деменцію. Це вже друге таке відділення в цьому закладі. Перше ж функціонує тут майже чотири роки.

На урочистості приїхали керівник апарату ОДА Роман Маланій, в. о. директора ДОЗ Микола Стовбан, керівництво закладу, представники Житомирської обласної психоневрологічної лікарні. Почесними гостями стали польські колеги психоневрологічного шпиталю імені святої Ядвіги, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

Заклад розрахований на 15 осіб та оснащений новітніми технологіями.

За словами Романа Маланія, вже на прикладі паліативного відділення наша область показує те, що прямує у напрямку європейського вектору розвитку.

Як зазначалося, фахівці відділення пройшли стажування в психоневрологічному шпиталі ім. св. Ядвіги (м. Ополе, Польща), і сам принцип організації відділення та надання допомоги також запозичені у наших друзів, з якими заклад активно співпрацює вже понад 9 років.

За словами головного лікаря Івано-Франківської обласної психоневрологічної лікарні №3 Мирона Мулика, на сьогоднішній день залишається невирішеним питання оплати послуги, оскільки фінансове забезпечення медичних закладів розраховане на надання медичного, а не соціального супроводу. Тому реконструкцію приміщень для відділення, яка тривала майже 8 місяців, проведено власними силами, за рахунок залучених коштів (620 000 грн благодійних внесків, гуманітарної допомоги), відділення облаштовано завдяки організації ADAJ з Франції, яка вже 17 років допомагає закладу, в фінансування ж самого соціального супроводу залучаються благодійні внески.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: