fbpx

У Франківську відкрили новий мурал

Суспільство 10:57, 24.10, 2018

Художники Олег Цьомко та Юлія-Марія Комара розписали стіну у дворі на вулиці Довженка, 11 А – 9 Б.

Новий мурал – це своєрідний заклик до активного дозвілля та проведення часу з рідними. Малюнок звертає увагу мешканців міста на те, скільки часу вони витрачають на гаджети, забуваючи оглядатися довкола та тішитись красою природи, інформує прес-служба Івано-Франківської міської ради.

"Гаджети полегшують нам роботу, дозволяють швидко зв’язатися з тими, хто далеко від нас. Та часто поза екраном наших телефонів чи комп’ютерів ми й не помічаємо, що навколо стільки всього прекрасного. Ми просто забуваємо приділити більше часу своїм дітям, рідним і друзям, врешті самим собі. Новий мурал – це спосіб нагадати, що світ навкруги настільки цікавий і багатий, що нам варто бути більше в реальному, ніж у віртуальному просторі. Для створення муралу обрали будівлю ГРП у дворі на Довженка, 11 А – 9 Б. Саме її запропонував депутат від округу Андрій Грималюк. Тішить також, що з кожним роком у місті збільшується кількість красивих, майстерно виконаних малюнків на будинках. Коли ми тільки починали наш проект, з нами співпрацювали один-два художники. Зараз їх кількість набагато більша", – зазначила секретар міськради Оксана Савчук.

"Ідея була не моя, та я хотів додати трохи казковості, тому на роботі можна побачити різних персонажів, які вилітають з кульбабки. Насправді ті персонажі – то плід багатої фантазії хлопчика. Малювати мені допомагала Юлія-Марія Комара, без неї було б скрутно, не встиг би закінчити до холодів", – говорить художник Олег Цьомко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: