fbpx

У Франківську відкрили оригінальний храм. ФОТО

Суспільство 10:15, 08.10, 2018

Учора в Івано-Франківську відчинила двері унікальна церква Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Священномучеників Єпископів Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Нова 33-метрова церква на вулиці Ленкавського у Франківську поєднала у собі елементи етнічного гуцульсько-бойківського храмобудівництва із сучасними урбаністичними технологіями. Його оригінальний проект створили архітектори і конструктори Львівської Політехніки на чолі з професором Олегом Боднаром.

1

Церква Пресвятого Серця Христа Чоловіколюбця і Блаженних Священномучеників Єпископів Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка – це також храм-пам’ятник нескореній Греко-Католицькій Церкві, що пережила у підпіллі півстоліття комуністичних переслідувань, зазначив на відкритті та освяченні храму єпископ Івано-Франківської архієпархії  УГКЦ отець Володимир Війтишин.

Церква у своїй назві збереже пам’ять про трьох місцевих героїв віри, які не скорилися і вибрали шлях мучеництва. Це апостол Прикарпаття, Блаженний Священномученик Григорій Хомишин, Єпископ Станиславівський, який понад сорок років, з 1904-го по 1945-й, ревно трудився на духовній ниві краю, а також два його учні, священномученики Симеон Лукач та Іван Слезюк. 

Фото – Мирослав Бойчук, Наталя Семенюк

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: