fbpx

У Франківську відкрили українсько-польську виставку, яка започатковує міжнародний мистецький марафон

Культура 20:42, 16.02, 2018

Спільна міжнародна виставка європейських митців та викладачів Інституту мистецтв ПНУ відкрилася в Івано-Франківську в приміщенні "Арена-Центр".

Куратор виставки – професор Університету технологій і природничих наук міста Бидгощ (Республіка Польща) Анна Бохенек. Координатор мистецького проекту від ПНУ – професор Богдан Тимків. 

Івано-Франківськ став першим містом, де презентували творчий доробок майстри з різних країн. На виставці представлено більш як 60 робіт викладачів і студентів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Інституту мистецтв ПНУ, йдеться на сайті університету. В основному це роботи з різьби по дереву (сакральної та ужиткової), ювелірного мистецтва, художнього ковальства, писанкарства, ткацтва, розпису тканин, вишивки, кераміки, художніх виробів зі шкіри, аплікації соломкою та ін.

До експозиції виставки також ввійшло більш як 50 робіт, зокрема з графіки та живопису, митців з Польщі, Литви, Чехії, Словаччини, Сербії, Німеччини. 

"Цей спільний міжнародний мистецький проект є яскравим прикладом співпраці Інституту мистецтв з європейськими університетами",  зазначив у своєму вітальному слові директор Навчально-наукового інституту мистецтв Анатолій Грицан.

Він також сказав, що виставка під назвою "Migracie" має багатоцільове призначення. Передусім, метою проекту стало бажання організаторів показати результат співпраці митців різних країн. Також, оскільки виставка перехідна, ініціатори мають намір емігрувати з експозицією містами країн-учасниць проекту з метою популяризації жанрів мистецтва різних народів.  

Виставка триватиме в приміщенні "Арена-центр" до 31 березня. Далі експозиція помандрує містами Польщі, Литви, Чехії, Словаччини, Сербії, Німеччини.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: