fbpx

У Франківську відкрили "зелену кімнату" для дітей, які постраждали від насильства. ФОТО

Суспільство 14:07, 31.07, 2018

В Івано-Франківську відкрили Центр психологічної допомоги дітям "Серденько".

Заклад відкрили за адресою Південний Бульвар, 42. В ньому є "зелена кімната", що складається з двох приміщень. В одному працює психолог з дитиною, в іншому за непрозорим склом працює поліція, яка через відповідні засоби зв'язку з психологом корегує питання.

1

"Збулась наша давня мрія. Є така європейська практика – створюються "зелені кімнати". Працюючи в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, я побачив, що є потреба в цьому. Діти були свідками насильства, самі постраждали. Тому ми перейняли європейський досвід і створили кімнату, де може працювати психолог з дитиною. А поліцейські через певні пристрії ставлять питання, психолог їх переформатовує доступною мовою для дитини", – розповів директор центру Василь Серденько.

2

Під час відкриття директор центру Василь Серденько та начальник головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош підписали договір про співпрацю.

3

"Ми залучаємо психологів, які працюють з важкими підлітками, які стали жертвою злочину чи які були свідками злочину. Були випадки, коли дитина стала жертвою сексуального злочину, а працівники поліції не мають стільки знань і вмінь. Тільки психолог, який має відповідні знання, може поставити певні питання, які цікавлять слідство", – розповіла журналістам начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в області Алла Бойчук.

4

Цей центр один із перших закладів в Україні, який надає послуги у таких напрямках: індивідуальна консультація, психологічна діагностика, глибинна психотерапія, корекція психосоматичних розладів, енурезу, заїкання, допомога при панічних нападах, страхах, тривозі і наслідках психічних травм, короткотермінова терапія та психологічний супровід під час допитів з використанням новітньої "зеленої" кімнати.

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: