fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську відзначили переможців конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства

У Франківську відзначили переможців конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства

Суспільство 11:28, 23.03, 2016

В Івано-Франківській міській раді підбили підсумки конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства 2016 року.

Переможців привітали міський голова Руслан Марцінків і секретар міської ради Оксана Савчук та вручили умови реалізації проектів, інформує прес-служба МВК.

Конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства є унікальним проектом, який започатковано в Івано-Франківську в 2011 році тоді ще секретарем міської ради Русланом Марцінківим. Цьогоріч конкурс проходить вшосте і попит на нього серед громади не зменшується. У 2016 році на проект зголосилось 168 організацій, а конкуренція склала близько 2,5 установи на місце.

Переможців визначали у 5 номінаціях: проекти громадських організацій; проекти громадських та благодійних організацій при дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах; проекти будинкових та квартальних комітетів, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів; проекти громадських та благодійних організацій при закладах та установах культури; проекти приміських сіл. Конкурсна комісія задовольнила 74 заявки, і список переможців було затверджено рішенням сесії Івано-Франківської міської ради від 11 березня 2016 року.

Максимальна сума фінансування окремого проекту – 35 тис. грн, а загалом на реалізацію конкурсу цього року виділено 2,5 млн грн. На часі втілення проектів-переможців у життя, за що відповідальні організації-автори.

"Утримувати будинок непросто, і організації, які за це відповідають, роблять важливу справу. Міська влада всіляко підтримуватиме ініціативи громади. Вважаю, що мешканцям потрібно брати участь у розподілі бюджетних коштів. Тому запровадили ще один подібний проект – партиципаторне бюджетування. Це гарна практика європейських країн, і ми вирішили її продовжити. А для підбиття остаточних підсумків конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування зберемось ще у вересні-жовтні, аби презентувати, що вдалось практично реалізувати", – звернувся до присутніх Руслан Марцінків.

Оксана Савчук подякувала переможцям і всім учасникам конкурсу за те, що переймаються долею свого будинку, двору, а отже, і міста.

"Сподіваюсь, ви використаєте кошти з розумом і по совісті. Адже охочих було багато, але ми визначили саме ваші проекти як найдостойніші",  додала секретар міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: