fbpx

У Франківську відзначили учнів, які отримують стипендії з міського бюджету. ФОТО

Суспільство 19:02, 03.05, 2018

Міський голова Руслан Марцінків та секретар міської ради Оксана Савчук нагородили стипендіатів міської ради. 40 учнів отримуватимуть грошові премії від міста за здобутки в різних галузях: 500 гривень учні перехідних класів та 1000 грн випускники.

Цього року кількість стипендіатів зросла вдвічі, порівняно з минулим роком, інформує прес-служба міського голови.

"Приємно, що в часі Дня міста можемо відзначити найкращих дітей нашого міста. Була серйозна дискусія, кого вибрати, аби не образити нікого. Бо всі ці діти заслуговують на визнання. Тому зважали на різні аспекти, хотіли відзначити найкращих у різних галузях. Насправді, найбільше багатство міста і країни – це наші діти. Нам поталанило мати таку обдаровану молодь. Наше завдання – дати їм всі необхідні можливості залишитись і розвиватись в Івано-Франківську",  зазначив Руслан Марцінків.

Він додав, що премія  це лише маленький знак уваги, аби показати цим дітям, що ми всі – громада міста – дбаємо про них.

Як розповів директор департаменту освіти Ігор Смаль, вибір найкращих з найкращих був непростим. Комісія довго радилась, аби дійти згоди. Майже кожна школа подала свого кандидата. Це все непересічні учні з величезним списком перемог на олімпіадах, у спортивних змаганнях та мистецьких конкурсах. Звісно, намагались обирати так, аби не образити жоден заклад. Хоча, звісно, деякі школи мають кращі показники успішності і більше дітей-переможців олімпіад та конкурсів.

"Коли ми дізнаємось, скільки всього досягли ці діти,  хтось в 10 років, хтось в 13 чи в 16, – то можемо лише сказати, що Івано-Франківськ пишається цими учнями. Хочеться подякувати викладачам, батькам, рідним, які підтримують їх. А місто зі свого боку також допомагатиме дітям",  зауважила Оксана Савчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: